Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Παραδέχτηκε τη χρήση υπερβολικής βίας...

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπαχρέιν παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας υπερέβαλλαν εαυτόν στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα μέσα Φεβρουαρίου με βασικό αίτημα την εκχώρηση συνταγματικών ελευθεριών, τονίζοντας παράλληλα για πρώτη φορά ότι υπήρξε και «κακομεταχείριση κρατουμένων».

«Δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις χρήσης υπερβολικής βίας και κακομεταχείρισης κρατουμένων. Οι καταχρήσεις αυτού του είδους γίνονται σε παραβίαση της πολιτικής της κυβέρνησης. Ήδη έχουν ξεκινήσει 20 δικαστικές διώξεις κατά εμπλεκόμενων αστυνομικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη δημοσιοποίηση, την προσεχή Τετάρτη, έκθεσης ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για την καταστολή των διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στη χώρα.
Συνεχείς οι καταγγελίες για κατάχρηση βίας

Ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας που απαρτίζεται από πέντε επιφανείς νομικούς θα δώσει στη δημοσιότητα την Τετάρτη την έκθεσή της για την καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της σουνιτικής δυναστείας των αλ Χαλίφα, το οποίο εμψύχωσαν οι Σιίτες που πλειοψηφούν στη χώρα. Σύμφωνα με το κείμενο, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της βίαιης καταστολής, μεταξύ των οποίων 4 αστυνομικοί, από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τα μέσα Μαρτίου. Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος και ανέρχεται σε 30.

«Η επιτροπή ανακοίνωσε δημοσίως ότι διερευνά περιπτώσεις κακομεταχείρισης και αναμένουμε ότι η έκθεσή της θα είναι πολύ επικριτική για τα γεγονότα και την ευθύνη της κυβέρνησης για την αμέλειά της να τα αποτρέψει. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κακομεταχείριση και τις καταχρήσεις που διέπραξαν οι δημόσιοι υπάλληλοί μας. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, όλοι αυτοί που θα κριθούν υπεύθυνοι καταχρήσεων θα λογοδοτήσουν», καταλήγει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .