Image and video hosting by TinyPic

30/11/11

Πόσο γελοίοι είμαστε που επιτρέπουμε ακόμα στο σκύβαλο να το παίζει πολιτικός. Να γιατί θα μας πάρουν και τα σώβρακα...

Σε νέες μεσοσταθμικές μειώσεις 15% των επικουρικών συντάξεων και ενοποίηση 5 επικουρικών ταμείων αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στις αρχές του νέου έτους με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων έως το 2060. Στο νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης μισθωτών θα ενταχθούν ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι), ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι) και ΤΕΑΙΤ (ιδιωτικού τομέα) και θα καλύπτει 2,5 εκατ. ασφαλισμένους και 1 εκατ. συνταξιούχος.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων κοντά στο 20% επί του συντάξιμου μισθού, γι’ αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις θα αγγίξουν έως και το 50%. Το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων έως το τέλος του 2011 θα αγγίξει τα 850 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες από το 1,84% του ΑΕΠ το 2010 θα φτάσουν τα 2,61% το 2060.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στις διοικήσεις των ταμείων να μην επιλέξουν την ενοποίηση, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το κράτος δεν θα φέρει καμία ευθύνη για την τύχη των συγκεκριμένων επικουρικών συντάξεων, καθώς είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν. Μάλιστα ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι φαινόμενα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν που χρεοκοπημένα ταμεία όπως της ΕΥΔΑΠ ή της Γενικής εντάχθηκαν στο επικουρικό του ΙΚΑ με τις δικές τους διατάξεις. Σε αυτή βέβαια την περίπτωση ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες, εάν αντιμετωπιστούν μεμονωμένα τα ταμεία.

Όσον αφορά τις κυρίες συντάξεις ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις, καθώς οι δαπάνες είναι ισοσκελισμένες με ελάχιστη μείωση αφού από το 11,34% του ΑΕΠ το 2010, θα φτάσουν το 11,28% το 2060.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .