Image and video hosting by TinyPic

14/11/11

Παπουτσής: Από 5 χώρες η προμήθεια δακρυγόνων...

Από πέντε χώρες, Τσεχία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Βραζιλία και ΗΠΑ, προμηθεύτηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη "μέσα ελέγχου πλήθους", κατά την τελευταία διετία, ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός,Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπανδρέου. Η βουλευτής του ΛΑΟΣ που είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο, στην οποία ανέφερε ότι η χημική ουσία CS των δακρυγόνων, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, είναι επικίνδυνη, με σοβαρές επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό και ζητούσε από τον υπουργό να την ενημερώσει ποια είναι η θέση του για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Χ. Παπουτσής, απαντώντας με έγγραφό του στα όσα ανέφερε η Ουρανία Παπανδρέου, ανέφερε ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τα κράτη μέλη της ΕΕ διατηρούν σύστημα επίσημων ελέγχων και άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για παρασκευάσματα από χώρες εκτός ΕΕ και, εφόσον συντρέχουν λόγοι παραβίασης διατάξεων, νόμων ή κανονισμών, στις πύλες εισόδου αυτής, ο έλεγχος που διεξάγεται θα είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση εισαγωγής του προϊόντος, αναφέρει ο Χ. Παπουτσής και προσθέτει ότι "κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί για καμία εισαγωγή προϊόντων από χώρες εκτός της ΕΕ, που εμπεριέχουν την ουσία CS και που έχει προμηθευτεί μέχρι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία".

Για το θέμα της επικινδυνότητας των δακρυγόνων που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και της ουσίας CS που περιέχεται σε αυτά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του Γενικού Χημείου του Κράτους του περασμένου Ιουλίου που απευθύνεται στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε αποστείλει δείγματα για ανάλυση.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι "στα τρία από τα πέντε δείγματα που είχε αποστείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ανιχνεύτηκε η ουσία CS, διάφορα μέταλλα και στοιχεία" και προστίθεται πως η ουσία CS δεν έχει ως σήμερα ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία.

Γίνεται, ωστόσο, αναφορά στα όρια έκθεσης, ενώ, αναφορικά με τη χρήση σε κλειστό χώρο, σημειώνεται ότι η έκθεση στην ουσία εξαρτάται από την ποσότητα που υπάρχει στο χώρο.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .