Image and video hosting by TinyPic

20/11/11

Η απεργία που κηρύχτηκε από το σωματείο εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο τη Δευτέρα 31/10/11, συνεχίζεται και κλιμακώνεται...

Η απεργία που κηρύχτηκε από το σωματείο εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο τη Δευτέρα 31/10/11, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Μετά το τελεσίγραφό που έθεσε η εργοδοσία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος: Υπογραφή νέων συμβάσεων 5ωρης εργασίας με αντίστοιχη περικοπή μισθού κατά 35-40% ή μαζικών απολύσεων λόγω μείωσης των πωλήσεων και ως εκ τούτου και της παραγωγής το σωματείο απάντησε αρνητικά στις νέες συμβάσεις.

Ως απάντηση η εργοδοσία στις 31 Οκτωβρίου ξεκίνησε τις απολύσεις στέλνοντας τις καταγγελίες σύμβασης εργασίας στα σπίτια 19 εργαζομένων με δικαστικό κλητήρα.

Με το που πήρε ο πρώτος εργαζόμενος το χαρτί της απόλυσης του στα χέρια το σωματείο κατέβασε τους διακόπτες, κηρύσσοντας επαναλαμβανόμενες 24 ώρες απεργίες και αποκλείοντας την πύλη του εργοστασίου.

Την 1η Νοεμβρίου η εργοδοσία προχώρησε και σε απολύσεις άλλων 16 εργαζομένων όπως ο νόμος της επιτρέπει.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν δεν γίνει άμεσα η επαναπρόσληψη των 35 απολυμένων και αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .