Image and video hosting by TinyPic

9/8/11

Μάλλον υπό την επήρεια αυνανισμού βρισκόταν το φασιστόμουτρο...

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ήταν ο νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ όταν διέπραξε τις ειδεχθείς δολοφονίες 77 ανθρώπων, στις 22 Ιουλίου στο νησί Οτόγια και την επίθεση στο Όσλο σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τι είδους, αλλά είχε κάνει χρήση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Μπρέιβικ.

Στο μανιφέστο του, που ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις, ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι έκανε χρήση αναβολικών στεροειδών.

Στις 26 Ιουλίου ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπσταντ επίσης αναφέρθηκε στη χρήση από τον πελάτη του ουσιών που τον έκαναν «δυνατό, αποτελεσματικό και τον κρατούσαν σε εγρήγορση» την ώρα των επιθέσεών του.

«Στεροειδή, αυτό ήταν γνωστό, όμως χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ», διευκρίνισε σήμερα ο Κράμπι.

Εξάλλου οι ειδικοί ψυχίατροι που θα ανέλαβαν την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μπρέιβικ για να καθορίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν την υπόθεση, επεσήμανε ο Κράμπι.

Οι δύο ειδικοί έχουν ήδη λάβει στοιχεία της υπόθεσης καθώς και τις τρεις ηχογραφημένες ανακρίσεις του Μπρέιβικ από την αστυνομία, διευκρίνισε.

«Σύντομα θα αρχίσουν να συναντούν τον ίδιο. Αυτό αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα» στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα, κοντά στο Όσλο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .