Image and video hosting by TinyPic

5/1/11

Η χώρα κατέρρευσε και ο Γιωργάκης λέει ότι την σώζει. Για να δούμε πότε θα ξυπνήσουν τα πρόβατα που την κατοικούνε. Ίσως όταν τους τελειώσει και η τελευταία δεκάρα…

Kατά 21 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκε στις αρχές του 2011 ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στο - 44, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Grant Thornton μεταξύ 5.700 επιχειρήσεων σε 39 χώρες, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύει η Wall Street Journal.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε 20 μονάδες, από το 2 στο 22.

Στην Ιρλανδία, ο δείκτης υποχώρησε στο - 45 από το - 42 πέρυσι, ενώ στην Ισπανία σημείωσε βελτίωση από το - 56 στο - 50 αλλά παραμένει πολύ αρνητικός.

Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη είναι οι γερμανικές, όπου ο δείκτης αυξήθηκε κατά 37 μονάδες σε σχέση με τις αρχές του 2010 και έφθασε στο 75.

Στη Φινλανδία ο δείκτης αυξήθηκε 67 μονάδες και από αρνητικός -10 έγινε θετικός 57, ενώ και στο Βέλγιο καταγράφηκε μεγάλη άνοδος από το 13 στο 45.

"Υπάρχουν ισχυρά αποκλίνοντα επίπεδα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά η αισιοδοξία στην Ευρωζώνη πέρυσι", δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Grant Thornton.
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ© Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .