Image and video hosting by TinyPic

10/2/12

Μέρκελ : «Κατανοώ τους Έλληνες αλλά...», ήρθε η ώρα να πληρώσουν για την αντίσταση κατά του Hitler, έτσι κυρά φασίστρια;

Σε έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής που συγκάλεσε για αύριο η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα ενημερωθούν οι βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις και για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας, καθώς αναμένεται να κληθούν σύντομα να ψηφίσουν για την συμμετοχή της χώρας τους.

Σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε για άλλη μια φορά τους Ελληνες να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, στο πλαίσιο της συμφωνίας δανειοδότησης, επισημαίνοντας ότι κάποια από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, παραμένουν στα χαρτιά.
Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε ειδικά στον στόχο περιορισμού του ελληνικού χρέους στο 120% ως το 2020, τονίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, εξέφρασε την κατανόησή της, καθώς, όπως είπε «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φέρνουν μεγάλες περικοπές για πολλούς Έλληνες». Δήλωσε επίσης ότι κατανοεί και εκείνους οι οποίοι δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνοι για την κρίση και τώρα διαδηλώνουν ειρηνικά.
Η καγκελάριος αναμένεται να ενημερώσει αύριο τους ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους, καθώς το γερμανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι χρειάζεται η έγκριση του κοινοβουλίου για τη συνεισφορά της χώρας στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και στη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .