Image and video hosting by TinyPic

3/2/12

Οι λιγούρηδες του Euro κάνουν ότι τσακώνονται. Που τα πουλάτε αυτά ρε λιγούρες της Τρόικας;

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Ο Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ενίσχυση των τραπεζών, μίλησε για διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «είναι δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη.»

«Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και να κάνουμε παύση πληρωμών για τρία χρόνια, αλλά πείτε πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο τι σημαίνει αυτό για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους. Πείτε ότι προτείνετε να βγούμε από το ευρώ», κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την τραγική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και σε υψηλούς τόνους πρόσθεσε:

«Δημαγωγείτε, ανευθυνολογείτε αλλά το κάνετε αυτό με το να κρύβεστε πίσω από άλλα πρόσωπα», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας αντεπετέθηκε λέγοντας: «Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας, μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας ... Εσείς μας οδηγήσατε και στην έξοδο από το ευρώ και σε στάση πληρωμών», υπογράμμισε και σημείωσε ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε αυτό που έκανε η Γερμανία το 1953.

«Μας λέτε ότι θα μας σώσετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία χρεοκοπίας και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας έγινε από το Καστελόριζο.

Καιρός να πείτε και κάνα όχι, ήταν η αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια επανέλαβε ότι «κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων». Είναι θέμα προσώπων που το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτο κόμμα, διερωτήθηκε, όχι, τόνισε είναι ζήτημα πολιτικής. Όχι λοιπόν στο όνομά μας διακόψτε αυτή τη διαπραγμάτευση - τραγωδία και πάμε αμέσως σε εκλογές. Αν δεν μπορείτε εσείς να προστατέψετε το εθνικό συμφέρον αφήστε το λαό να το περιφρουρήσει, έχουμε κόκκινες γραμμές και θα τις βάλει ο ελληνικό λαός, κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Τσίπρας.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .