Image and video hosting by TinyPic

6/2/12

Κλείστε τα όλα τα δημόσια σχολεία. Έτσι κι αλλιώς μόνο όσοι έχουν χρήμα, θα έχουν δικαίωμα μόρφωσης. Όλοι οι υπόλοιποι θα γίνουν δούλοι των Ευρωπαίων...

Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίεςε κτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθούν σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας που είχε το δημόσιο με χιλιάδες ωρομισθίους και αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου να εξορθολογισει το κόστος του κρατικού προϋπολογισμού.

Τις ώρες διδασκαλίες τις αναλαμβάνουν πλέον οι μόνιμοι καθηγητές. Έτσι για παράδειγμα εάν ένας μόνιμος καθηγητής δίδασκε 20 ώρες την εβδομάδα και ένας ωρομίσθιος άλλες 5 τότε με την κατάργηση της θέσης του ο μόνιμος θα διδάσκει και τις 25 ώρες χωρίς φυσικά επιπλέον χρήματα.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση μετά την απόφαση περί μείωσης του κατώτατου μισθού στα 600 ευρω (μικτά ) αναζητούν επιπλέον μέτρα που θα φέρουν επιπλέον έσοδα καθώς οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των χαμηλότερων εισφορών και του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της χαμηλότερης φορολογίας θα είναι σημαντική.

"Πρέπει να εφεύρουμε μέτρα"

Κορυφαίος υπουργός έλεγε νωρίτερα ότι «άλλα μέτρα δεν υπάρχουν. Όμως πρέπει να τα εφεύρουμε». Η συνολική τρύπα είναι πέριξ των 3,3 δισ. ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι, πέραν της πιθανής γενίκευσης της μείωσης του κατώτερου μισθού η Τρόικα φέρεται να ζητάει τώρα περικοπές της τάξης του 20% στις κύριες συντάξεις. 

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .