Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

Αυτός ο «δολοφόνος», θα ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ και κάποια πρόβατα θα του δώσουν και πάλι την εξουσία, καθώς θα πιστέψουν τα ψέματα που θα τους πει...

Με το τέλος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα να πλησιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφει σιγά- σιγά το ενδιαφέρον του στο εσωτερικό μέτωπο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχθηκε από το πρωί δεκάδες τηλεφωνήματα βουλευτών που πανικοβλήθηκαν από το 8% που έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος είναι πολύ ενοχλημένος από τον λαϊκισμό της ΝΔ, αλλά και της αριστεράς που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και παραπλανεί, όπως πιστεύει, τον ελληνικό λαό, καλλιεργώντας ψεύτικές και ουσιαστικά αδιέξοδες εναλλακτικές. Με παρεμβάσεις που προγραμματίζει τις επόμενες μέρες θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δώσει ξανά προοπτική στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του εξηγούν το 8% λέγοντας πως «αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, που μας έφεραν σε μετωπική σύγκρουση με την παραδοσιακή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ» προσθέτουν υπέστη έναν «συναισθηματικό, ηθικό πολικό και εκλογικό ακρωτηριασμό στο όνομα της σωτηρίας της χώρας». «Ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει θυσίες, αντιλαμβάνεται, ανέχεται και αντέχει, αλλά θέλει να πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο με αρχή μέση και τέλος» σημειώνουν με νόημα. «Ότι λίγο αργότερα, αλλά σε ορατό χρονικό σημείο θα αρχίσει η αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων».

«Υπάρχει σχέδιο για να επανασυστήσουμε την παράταξη» τονίζουν και υποστηρίζουν πως «το στοίχημα της χώρας θα το κερδίσει όποιος μιλά με ειλικρίνεια και λέει την αλήθεια». «Από αυτό θα κριθεί η παράταξη» είπε ο υπουργός Οικονομικών στους επιτελείς του σε ένα διάλλειμα των διαπραγματεύσεων. «Η χώρα χρειάζεται προοδευτική πλειοψηφία, μεταρρυθμίσεις και υπευθυνότητα. Με ρεαλιστικούς υπολογισμούς, όχι κατά δήλωση. Προοδευτική κατά αποτέλεσμα» μεταφέρουν τα λόγια του συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο αυτό, θέτει το τρίπτυχο: υπευθυνότητα, μεταρρυθμίσεις, προοδευτικότητα. «.Υπευθυνότητα γιατί πρέπει να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις, μεταρρυθμίσεις γιατί χωρίς αυτές η χώρα δεν επιβιώνει και προοδευτικότητα, κυρίως ηθικά, γιατί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακόμη κι όταν δεν μπορούμε».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .