Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

Χειροτέρεψαν τα έσοδα παρά τα χαράτσια. Πάμε πλέον σε πλήρη κατάρρευση...

«Νέα γενιά» ελλειμμάτων 700 εκατ. ευρώ απειλεί να τινάξει στον αέρα το νέο πρόγραμμα μέτρων λιτότητος. Παρά την άνευ προηγουμένου φοροκαταγίδα και τη σωρεία μέτρων, το 2012 έκανε το χειρότερο δυνατό ποδαρικό για τα έσοδα του Κράτους.

Την ώρα που -στο όνομα της διάσωσης της χώρας- οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για μέτρα 3,3 δισ. και για μία πρωτοφανής σε ένταση και έκταση «θυσία» μισθών και συντάξεων, αποκαλύπτεται ότι τον Ιανουάριο φέτος στα κρατικά ταμεία εσέρρευσαν 700 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα υπολογιζε η κυβέρνηση.

Ακόμα και αν μια τέτοια διαπίστωση δεν ανατρέψει άμεσα τους σχεδιασμούς του Νέου Μνημονίου (επειδή επείγει να δοθεί στην Ελλάδα η δόση «μαμούθ» των 89 δισ. ευρώ) μέσα στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο ή τον επόμενο έλεγχο ίσως απαιτηθεί να ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα για εξοικονόμηση των 700 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τελικά τους «λογαριασμούς» της κυβέρνησης και της τρόικα, από τα 3,3 στα 4 δισ. ευρω.

Σύμγωνα με πληροφορίες, τα προσωρινά στοιχεία εκτελέσεως του προϋπολογισμού δείχνουν μείωση στα κρατικά έσοδα, σε σχέση με τον Ιανουάριο πέρυσι, περίπου 6,5%-7%, «με το καλημέρα» μόλις της νέας χρονιάς. Έλλειψαν δηλαδή και 350 εκατ. ευρώ από πέρυσι, αντί να αυξηθούν τα έσοδα κατά 350 δισ. που ήταν ο στόχος αύξησης γα το συγκεκριμένο μήνα.

Ιδιαίτερα δραματική ήταν η κατάρρευση των εσόδων από ΦΠΑ. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, οι εισπράξεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο σημείωσαν «βουτιά» 18,7%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφόρίες, τον Ιανουάριο φέτος οι εισπράξεις του ΦΠΑ δεν ξεπέρασαν το 1,9 δισ. ευρώ ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχαν μπει στα ταμεία του Δημοσίου 2,29 δισ. ευρώ.

Η κατάρρευση των κρατικών εισπράξεων, παρά τις απανωτές αυξήσεις συντελεστών και την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, αποκαλύπτει την πλήρη αποσάθρωση της αγοράς, ενώ μάλιστα αναμένονται και νέα οδυνηρά μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση.

Στον αντιποδα πάντως, οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ και ξεπέρασαν τα περσινά έσοδα 11 δισ. παρά την αύξηση του αριθμού των πολιτών που κατέθεταν πινακίδες στις εφορίες.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .