Image and video hosting by TinyPic

7/2/12

Μπορεί ο επίτροπος να μην έρθει στην Ελλάδα, αλλά θα την διευθύνει από το εξωτερικό. Απλά μας το δίνουν σε αμπαλάζ...

Oι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας με τη μόνη διαφορά πως, πλέον, τα χρήματά τους επιθυμούν να περνούν πρώτα από ειδικά διαμορφωμένο ταμείο προτού δοθούν στην Ελλάδα.

Η πρόταση έρχεται από τους συμμάχους Μέρκελ και Σαρκοζί ως «μέτρο» αντιμετώπισης της ανικανότητας των Ελλήνων υπευθύνων να διαχειριστούν τα χρήματα των δανείων.

Το νέο ταμείο θα διασφαλίζει την πληρωμή των κατόχων ομολόγων, ενώ παράλληλα θα προσφέρει τα απαραίτητα χρήματα στο ελληνικό κράτος. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι οικονομικοί διαχειριστές θα μπορούν να διακόψουν τη στήριξη προς την Ελλάδα εάν κι εφόσον παρατηρήσουν παρατυπίες, ασυνεννοησία, λάθος χρήση των χρημάτων ή αποτυχία εκτέλεσης των συμφωνηθέντων από ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με άποψη Γάλλου αξιωματούχου, το σχέδιο έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπως επίσης και άλλων χωρών της ευρωζώνης. Μέχρι στιγμής, θεωρείται ό μόνος πιθανός τρόπος για «μετακίνηση της Δαμοκλείου σπάθης της χρεοκοπίας» επάνω από την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Αθήνα για να περάσει σε μεταρρυθμίσεις.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .