Image and video hosting by TinyPic

6/2/12

Άδικα χτυπιέστε. Για να σηκωθεί ο ραγιάς από τον καναπέ, θέλει γερανό που θα σήκωνε ένα ολόκληρο πλοίο. Βλέπεις ξέρει ότι τον σώζει ο Παπαδήμος, ο Γιώργος, ο Αντώνης και πάνω απ’ όλα ο Καρατζαφέρης...

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα. Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Συγκεντρώσεις απόψε στις 18:00 του ΚΚΕ στην Ομόνοια και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Στις 11:00 στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα
στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.

» Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής.

»Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία.

Στις 11:00 την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι σε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη θα συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα.

Έγκλημα χαρακτήρισε τη μείωση του κατώτερου μισθού ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε, βάσει του κατώτερου μισθού υπολογίζονται οι μισθοί όλων των κλιμακίων σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 18:00 στην Ομόνοια και στο αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη απευθύνει το ΚΚΕ, απορρίπτοντας «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας», που -όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση- «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 18:00 τη Δευτέρα, ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 18:00 και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .