Image and video hosting by TinyPic

6/2/12

Κύριε Παπαδήμο; Από ποιο ταμείο αρπάζεται πάλι τα λεφτά (όπως κάνατε επί Σημίτη) και τα ρίχνεται πάλι στο χρηματιστήριο, όταν όλα τα χρηματιστήρια καταποντίζονται;

Στη σφαίρα του παραλόγου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενώ όλα παίζονται για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, στη Σοφοκλέους κάνουν... πάρτι! Την ίδια ώρα στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια καταποντίζονται!

Ανοδικά λοιπόν κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες 3,82% που κατέγραψε την Παρασκευή.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα, όπου θα επιχειρηθεί η ευρεία συμφωνία τους για τη δεύτερη δανεική σύμβαση.

«Ίσως επικρατήσει νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ολοκληρώνουν τις συζητήσεις τους σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν θέσει οι δανειστές της Ελλάδας», ανέφερε η Eurobank EFG Equities στο πρωινό της σχόλιο. «Πιστεύουμε ότι η αγορά ίσως αντιδράσει θετικά στα νέα ότι υπήρξε μια πρώτη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή.»

Στις 11:05, ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 2,23% στις 779,13 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,34 εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδη σχεδόν 10% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 54 ενισχύονται, οι 15 υποχωρούν και οι 5 παραμένουν σταθερές.

Αρνητικό είναι σήμερα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να υποχωρούν από το υψηλό έξι μηνών στο οποίο είχαν σκαρφαλώσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η προσοχή είναι στραμμένη στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση, οι οποίες θα κρίνουν και το αν θα αποφύγει τελικά η χώρα τη χρεοκοπία.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,6% περίπου.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTS Eurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.073,77 μονάδες, μειωμένος κατά 0,3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX κατά 0,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,6%.

«Η ευρωζώνη παραμένει μια μεγάλη αβεβαιότητα. Έχει τη δυνατότητα να "ξηλώσει" τα πάντα σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας», σχολίασε αναλυτής στην Charles Stanley.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .