Image and video hosting by TinyPic

4/2/12

Ε, ρε πείνα. Τουλάχιστον το τζάμπα, κάνει τους πεινασμένους να σιωπούν στο ξεπούλημα και τον εξευτελισμό της χώρας μας. Είναι μεγάλο πράγμα το τζάμπα, σε κάνει να κάθεσαι και πάλι στον καναπέ...

Συνολικά 12 τόνους πατάτες, σε 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών, μοίρασαν το πρωί του Σαββάτου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι αγρότες του Νευροκοπίου. Παράλληλα, διέθεσαν 300 εξάκιλες συσκευασίες στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να προμηθευτούν τσουβάλια με πατάτες, τις οποίες μετέφεραν πεζή ή και με ποδήλατα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από τη Βοιωτία, οι οποίοι, πριν από λίγες ημέρες, μοίρασαν στην Αθήνα κρεμμύδια και λαχανικά, οι αγρότες του Νευροκοπίου προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.

Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι -σχεδόν στη μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής τους να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται και ο δήμαρχος Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι, την ώρα που η ελληνική πατάτα Νευροκοπίου παραμένει αδιάθετη, «έρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο καράβια στα λιμάνια του Αστακού και της Θεσσαλονικης, γεμάτα με πατάτες Αιγύπτου».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .