Image and video hosting by TinyPic

11/2/12

Στελέχη της ΜΙΤ έβαλε στο μάτι ο Ερντογάν...

Με βάση το νέο ένταλμα σύλληψης των Τούρκων εισαγγελέων, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε κατοικίες των πρώην κορυφαίων στελεχών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). Παράλληλα, προχώρησε στην σύλληψη μελών της ΜΙΤ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποφεύγει τις κάμερες και τις δηλώσεις και επικεντρώνεται στην αντεπίθεση της κυβέρνησης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι η κυβέρνηση προωθεί τροποποίηση νόμου, η οποία δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να μπλοκάρει την σύλληψη και την ανάκριση κορυφαίων στελεχών της ΜΙΤ και του στρατού. Η συγκεκριμένη τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα με την τροποποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, στο προσκήνιο των εξελίξεων εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ, ο οποίος σπεύδει να παρέχει πλήρης κάλυψη και υποστήριξη στον αρχηγό της ΜΙΤ και στενό συνεργάτη του Τούρκου πρωθυπουργού, Χακάν Φιντάν.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Γκιουλ συναντήθηκε εκτάκτως με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Σαντουλλάχ Εργκίν.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .