Image and video hosting by TinyPic

7/2/12

Σε «λουκέτα» Οργανισμών του Δημοσίου και άμεσες απολύσεις του προσωπικού τους προχωρά η κυβέρνηση...

Σε «λουκέτα» Οργανισμών του Δημοσίου και άμεσες απολύσεις του προσωπικού τους προχωρά η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν μέχρι το τέλος του έτους να γίνουν απολύσεις 15.000 υπαλλήλων σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ μετά το φιάσκο με το μέτρο της εφεδρείας.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τις επιτροπές αναδιοργάνωσης που θα πρέπει σε εισηγήσεις τους προς τους αρμόδιους υπουργούς να υποδείξουν τους οργανισμούς που δεν έχουν αντικείμενο και άρα θα πρέπει να κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν. Εν συνεχεία θα προχωρήσει η κατάργηση των οργανικών θέσεων ακόμη και των μόνιμων υπαλλήλων των οργανισμών αυτών. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ για τους μόνιμους υπαλλήλους υπάρχει συνταγματικό κώλυμα.

Στην περίπτωση που οι επιτροπές ανάψουν το «πράσινο φως» σε ορισμένους οργανισμούς για να συγχωνευθούν τότε θα πρέπει να καταρτιστεί λίστα με το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα αξιολογηθεί με αυστηρά κριτήρια Γάλλων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων της Ομάδας Δράσης.

Εναλλακτικά εάν οι επιτροπές αναδιοργάνωσης κρίνουν ότι υπάρχουν οργανισμοί που πρέπει να συγχωνευθούν τότε θα υπάρξει αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού με κριτήρια που θα θέσουν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Στροφή 180 μοιρών από τον Δ.Ρέππα

Στις αρχές Ιανουαρίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού χαρακτήρισε «φιάσκο» το μέτρο της εφεδρείας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. «Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει» είχε πει τότε ο Δημήτρης Ρέππας.

Αν και σήμερα εκφράζει την αντίθεση του στις «τυφλές» απολύσεις με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων και τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού δεν αποκλείει τις απολύσεις.

«Η μείωση προσωπικού είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024. Σε αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός του 2012 που τέθηκε για πρώτη φορά από την τρόικα, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012» ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ σε παρέμβαση του στο Mega εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στόχο τις απολύσεις.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .