Image and video hosting by TinyPic

3/2/12

Έλα, τελειώνετε, αφού θα κάνετε ότι λένε τα αφεντικά σας. Έτσι κι αλλιώς ο Παπαδήμος είναι οικονομικός δολοφόνος και άνθρωπος των Γερμανών...

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο και 13ο και 14ο μισθό. Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για άμεσες περικοπές και ζητούν μειώσεις στις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων 25% από το οποίο το 15% θα προέλθει από τη μείωση στα «δώρα». Επιμένουν στην άποψη ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να μειωθεί στα επίπεδα της Πορτογαλίας, δηλαδή λίγο πάνω από τα 500 ευρώ.

Την ίδια ώρα οι κοινωνικοί εταίροι που συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα αναμένεται να στείλουν επιστολή προς την κυβέρνηση, τα κόμματα, την τρόικα και την Κομισιόν. Οι κοινωνικοί εταίροι στέλνουν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τρόικα και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να θιγεί ο 13ος και 14ος και ο κατώτατος μισθός. Ωστόσο αγεφύρωτο παραμένει μεταξύ τους το χάσμα όσον άφορα το πάγωμα των μισθών και των ωριμάνσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος υποστηρίζει την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων , τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης.

«Αν το πολιτικό μας σύστημα είχε κάνει τη δουλειά του, δεν θα αντιμετωπίζαμε σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα: λουκέτα και απολύσεις ή μειώσεις μισθών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Δασκαλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Δ. Παναγόπουλος επισήμανε: « δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να υποχωρήσει ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις μισθών. Οι μισθοί δεν οφείλονται για το χάλι των δημοσιονομικών της χώρας .

Ο Δ. Ασημακόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι «πρέπει να μας αφήσουν να αποφασίσουμε εμείς. Να μην τους αφήσουμε να τα κάνουν θάλασσα , όπως τα έκαναν για το κράτος» ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ , Β. Κορκίδης τόνισε ότι ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων δεν είναι διακοσμητικός λέγοντας : «οι κοινωνικοί εταίροι και η συμφωνία είναι ιδιαίτερης αξίας και βαρύτητας».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .