Image and video hosting by TinyPic

7/2/12

Ρε Σαμαρά, σε έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και τα πρόβατα που ήθελαν να ψηφίσουν το κόμμα σου. Είσαι πιο ψεύτης ακόμα και από τον Παπανδρέου...

Με το επιχείρημα ότι «πέρασε» πολλές από τις θέσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να περιορίσει τα εσωκομματικά μέτωπα

Με τη «γραμμη» ότι ο Αντ. Σαμαράς κέρδισε τη μάχη για τη διατήρηση 13ου - 14ου μισθού, η ΝΔ προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις
Στη διαχείριση των αντιδράσεων που υπάρχουν και εντός της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα όσα προβλέπει για μισθούς και συντάξεις εστιάζει το ενδιαφέρον του ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα επιδιώκει να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ως ένας εκ των «σκληρών διαπραγματευτών» με την τρόικα και να διαψεύσει εκείνους που ισχυρίζονται ότι μετακίνησε τις «κόκκινες γραμμές» που αρχικά είχε θέσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έσπευσε να δηλώσει πως ο κ. Σαμαράς ήταν εκείνος που κέρδισε τη «μάχη» για τη διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «τώρα γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση», επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες για το «Μνημόνιο 1» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου.
Χθες, κι ενώ όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελούσαν εν αναμονή της τελικής -σε ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση- σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ιεράρχησαν ως εξής τις προτεραιότητες που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έθεσε στη διαπραγμάτευση:
Διατήρηση 13ου - 14ου μισθού.
Αναβολή επ' αόριστον της αύξησης των αντικειμενικών αξίων.
Καθιέρωση πλαφόν στη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης.
Μείωση κατώτατου μισθού μόνον για τους νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας, κάτι που -όπως αποκαλύπτει η ΝΔ- έγινε σαφές στη σύσκεψη της προηγούμενης Κυριακής.
Μείωση εργοδοτικών εισφορών.
Αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους, θέμα το οποίο επιλύεται -σύμφωνα με τη ΝΔ- μέσω της δανειακής σύμβασης, καθώς στην πρώτη δόση θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Συνεδρίαση
Είναι προφανές ότι τα θέματα αυτά προβάλλονται προκειμένου να καταδείξει ο κ. Σαμαράς ότι «πέρασε» πολλές από τις θέσεις του και να περιορίσει -όσο μπορεί- τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.
Σήμερα δε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στα κορυφαία στελέχη του τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα ζητήσει τη στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης εντός Βουλής.
Αναμένεται δε να εξαπολύσει νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και να δηλώσει αμετακίνητος σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών.
Ανάλογο θα είναι και το αντικείμενο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η οποία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τα στελέχη του μέσα από την ευθεία επίθεση που θα εξαπολύσει κατά του ΠΑΣΟΚ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .