Image and video hosting by TinyPic

3/2/12

Για να δούμε ποιος αλήτης από όλους σας, θα βάλει την υπογραφή του για μείωση μισθών...

Αύριο το μεσημέρι πιθανόν στη 1.30 θα συγκληθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Όλη την εβδομάδα γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για το πακέτο των μέτρων που ζητά η τρόικα να συνοδεύσει την συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πάντως η διαρροή από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου ότι αν δεν προκύψει συμφωνία ο κ. Παπαδήμος θα καταθέσει την εντολή προκάλεσε αίσθηση στην ΝΔ.

Στελέχη του κόμματος απαντούσαν: «ο κ. Παπαδήμος έπρεπε να κάνει τον σκληρό στο εξωτερικό της χώρας στις διαπραγματεύσεις και όχι στο εσωτερικό απέναντι στα κόμματα και στον ελληνικό λαό».

Στη Λεωφόρο Συγγρού εξετάζουν την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα. Είναι δύσκολο ο κ. Σαμαράς να αρνηθεί την συμφωνία και να θέσει εν κινδύνω το PSI και το νέο δάνειο. Από την άλλη είναι δύσκολο να εξηγήσει στους ψηφοφόρους και στην κομματική βάση την πλήρη υποχώρηση από τις “κόκκινες γραμμές” που είχε βάλλει.

Το πρόβλημα δεν εξαντλείται στις επικουρικές και στο μισθολογικό κόστος αλλά επεκτείνεται στο συνολικό πακέτο που ζητούν οι εταίροι και δανειστές το οποίο προβλέπει νέα μέτρα για το διάστημα 2012-2015 και κινείται σε αντιαναπτυξιακή τροχιά. Είναι σαφές ότι αν κερδίσει τις εκλογές ο κ. Σαμαράς και ηγηθεί μίας κυβέρνησης συνεργασίας θα έχει να διαχειριστεί μία οικονομία σε συνεχή ύφεση –και για το 2012 και το 2013- χωρίς δημοσιονομικά εργαλεία και αναπτυξιακούς πόρους και ενώ θα έχει εκ των προτέρων δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το σύνολο των αντιαναπτυξιακών μέτρων.

Στην ουσία από τον πρώτο μήνα θα πρέπει να υλοποιεί επαχθή μέτρα εισπρακτικού και φορολογικού χαρακτήρα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .