Image and video hosting by TinyPic

5/2/12

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Γερμανοί...

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Γερμανοί «εταίροι» μας με τις προκλήσεις τους απέναντι στη χώρα και τώρα έφθασαν στο σημείο να ζητούν ουσιαστικά κατάλυση - κατάκτηση του ελληνικού κράτους.


Μάλιστα ο «Δούρειος Ίππος» της υπόθεση είναι ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων , Γιώργος Χατζημαρκάκης ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, πρότεινα ευθέως τη διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και τη δημιουργία κυβέρνηση τεχνοκρατών και την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης φοβάται έναν «πόλεμο φτώχειας» στην Ελλάδα και τονίζει ότι ήδη υπάρχουν πολλοί άστεγοι ενώ οι καβγάδες για αποφάγια στις χωματερές είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα και θεωρεί πως «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα».


Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ο ευρωβουλευτής επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στο πολιτικό σύστημα και την ρουσφετολογική νοοτροπία, αλλά προφανώς είτε λείπει πολύ καιρό από τη Γερμανία είτε κανείς δε του έχει μιλήσει για την υπόθεση με κάτι υποβρύχια ή για τις πρακτικές της Siemens!


Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης απαντά εξοργιστικά καθώς εκτιμά ότι «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα" και προτείνει την αλλαγή της ονομασίας σε "Hellas" σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή. "Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα».


Κύριε ευρωβουλευτή οι χώρες δεν είναι εταιρείες με Brand Names τα οποία αλλάζουμε όποτε θέλουμε για να γίνουν πιο ελκυστικά στο αυτί του εκάστοτε επενδυτή και του όποιου τοκογλύφου.


Επίσης, μήπως θα μπορούσε να μας απαντήσει πως θα ήταν η κατάσταση σε Ελλάδα και Γερμανία εάν η πλειονότητα των προϊόντων και των όπλων της «ατμομηχανής της Ευρώπης» δεν κατέληγε αποκλειστικά στην «HELLAS»;


Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας ένας στους δύο Γερμανούς πολίτες, ένα ποσοστό 53% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή.


Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων ενώ στο 80% φθάνει το ποσοστό των ερωτηθέντων, οι οποίοι διαφωνούν να δοθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.


Επιπλέον, το «έργο» του κ. Χατζημαρκάκη ήρθε να ολοκληρώσει σε άλλη εφημερίδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Πέτερ Αλμάιερ ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και μετά τους προσβάλλει ο όρος Τέταρτο Ράιχ

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .