Image and video hosting by TinyPic

6/2/12

Δικαιώματα του Χίτλερ...

E, όχι... Αυτή η κίνηση Γερμανού πολιτικού ξεπέρασε κάθε όριο... Το γερμανικό κράτος της Βαυαρίας κατέθεσε αγωγή εναντίον ενός από τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους της χώρας και εναντίον του γνωστότατου στο πανελλήνιο για τους πολιτικούς του αγώνες στον χώρο της Αριστεράς Οδυσσέα Χατζόπουλου. Ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση και παράλληλα τη φυλάκιση του εκδότη.

Θα μπορούσε να δείξει κανείς κατανόηση μέχρι αυτό το σημείο και να ζητήσει να δει το έγκλημα για να αποφασίσει αν θα δικαιολογήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών που υπογράφει την αγωγή ή αν θα οργιστεί. Χωρίς καμία επιφύλαξη και εκ προοιμίου σάς λέμε ότι θα πάτε στη δεύτερη επιλογή, όχι μόνο αν είστε Έλληνες, αλλά και αν δεν είστε συγγενής του εν λόγω Γερμανού πολιτικού της Βαυαρίας. Διότι, μόνο συγγενής του θα μπορούσε να δείξει κατανόηση, καθώς η αιτία για την οποία κάνουν αυτή την επίθεση –σε αυτήν τη δραματική για την Ελλάδα εποχή– εναντίον του ιστορικού εκδοτικού οίκου είναι ότι προσέβαλε τα συμφέροντα του γερμανικού κράτους πάνω στα... κατάπτυστα «πνευματικά δικαιώματα του ανθρωπόμορφου με γερμανική υπηκοότητα, το οποίο άκουγε στο όνομα Άντολφ Χίτλερ»!

Ναι, όπως το διαβάζετε. Έχει βέβαια και το καρύκευμα ότι το γερμανικό κράτος αποδοκιμάζει τώρα τον Χίτλερ και προσέχει μήπως κανείς διαδώσει το «πνευματικό» έργο του Αδόλφου. Αυτό θα ήταν κατανοητό, αν μιλούσε κανείς για προβολή. Όταν, όμως, πρόκειται για επίθεση κατά Χίτλερ, τότε μόνο έπαινο θα έπρεπε να δώσει το γερμανικό κράτος και όχι να ζητάει και τα ρέστα...

Το έγκλημα του εκδοτικού οίκου και του Οδυσσέα Χατζόπουλου είναι ότι παρακάλεσε τον γνωστότατο επίσης ψυχίατρο Κλεάνθη Γρίβα να εξηγήσει στους πολίτες ποια ήταν, κατά τη γνώμη του, τα ψυχιατρικά προβλήματα του μακελλάρη, όπως βγαίνουν από το παραλήρημά του με τον τίτλο «Ο Αγών».

Οι Γερμανοί εντελώς υποκριτικά υποστηρίζουν στην αγωγή ότι αυτό το παραλήρημα έχουν υποχρέωση να το κρατήσουν θαμμένο για να μην υπάρξει ξανά το ίδιο φαινόμενο και από σεβασμό στα θύματα και στα Ολοκαυτώματα.

Αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να το κατανοήσει κανείς με δυσκολία για τις χώρες στις οποίες οι Γερμανοί αναγνώρισαν ζημιές και θύματα. Στην Ελλάδα είναι απύθμενη η υποκρισία, το θράσος, η αναλγησία και η ναζιστική συμπεριφορά των σημερινών συγκεκριμένων Γερμανών πολιτικών. Γιατί απλά το γερμανικό κράτος δωροδοκεί και σήμερα Έλληνες δωσίλογους στην πολιτική, στη δημοσιογραφία και αλλού, αλλά ΠΟΤΕ δεν αναγνώρισε και δεν ΕΚΛΕΙΣΕ τις πληγές που άνοιξε το ανθρωπόμορφο στην Ελλάδα. Όλες οι πληγές που άνοιξαν οι Γερμανοί στη χώρα μας με την Κατοχή, δηλαδή, δάνεια, αρπαγές αποζημιώσεις (θα δείτε σε άλλες σελίδες), είναι ανοικτές παρά την προσπάθεια και πολλών Γερμανών δικηγόρων και πολιτικών να δικαιωθούν οι Έλληνες-θύματα...

Επομένως, για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ έρευνας και για όσα συνέβησαν και για όσα συμβαίνουν στο τεράστιο πρόβλημα. Η έρευνα περιλαμβάνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ενασχόληση με τον πρωταίτιο της δικής μας τραγωδίας, δηλαδή τον Χίτλερ. Αν οι Γερμανοί είχαν φροντίσει να κλείσουν το ζήτημα με καταβολή αποζημιώσεων και με ηθική επανόρθωση, τότε δεν θα είχε κανείς λόγους να ασχοληθεί με τον Χίτλερ και τον «Αγώνα» του. Ακόμα, όμως, είμαστε στα δικαστήρια και στη Χάγη μόλις τώρα βγήκε η απόφαση για τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα, στον οποίο μετέχουν και πλείστοι Γερμανοί φιλέλληνες.

Επομένως, οι ισχυρισμοί των Γερμανών ότι η υπόθεση αποτελεί γι' αυτούς κλειστό ζήτημα, δεν μπορεί να ισχύει για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Προσέξτε περικοπές από την αγωγή που υπέβαλαν και με την οποία ζητούν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και την προσωπική κράτηση του Οδυσσέα Χατζόπουλου:

«Το συγκεκριμένο σύγγραμμα (σ.σ. εννοεί το ''Ο Αγών μου'') πηγάζει από την ισχυρότατη αντισημιτική, αντικομμουνιστική, αντιμαρξιστική και παγγερμανική κοσμοθεωρία (!!!) (σ.σ.: δικά μας τα θαυμαστικά, γιατί αποκαλούν κοσμοθεωρία το παραλήρημα) του συγγραφέα (!!!) (σ.σ.: και πάλι δικά μας τα θαυμαστικά, γιατί αποκαλούν συγγραφέα, άρα πνευματικό άνθρωπο, τον ψυχασθενή) του. Σε αυτό το σύγγραμμα (σ.σ.: !!!) τίθενται δυστυχώς οι ιδεολογικές (σ.σ.: !!!) βάσεις του Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των εβραϊκών πληθυσμών (σ.σ.: λέξη για τα 89 ελληνικά ολοκαυτώματα) και της επεκτατικής εξάπλωσης του γερμανικού «ζωτικού χώρου» προς Ανατολάς εις βάρος της Σοβιετικής Ένωσης. Τα γεγονότα (σ.σ.: έτσι λέμε τις σφαγές...) που ακολούθησαν εντάσσονται διακριτώς στην παγκόσμια Ιστορία και είναι παγκοίνως γνωστά. Ο συγγραφέας (σ.σ.: ο Χέμινγουεϊ, ας πούμε;) αυτοκτόνησε στις 30/4/1945, διατηρώντας τη μόνιμη κατοικία του στο Μόναχο επί της οδού Prinzregentenplatz 16. Η Ομοσπονδιακή Γερμανία κλήθηκε από τις τέσσερις συμμαχικές δυνάμεις μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια της επακόλουθης Κατοχής να διαχειριστεί την πνευματική (!!!) (σ.σ.: πόσα θαυμαστικά να βάλουμε, πια;) και υλική κληρονομιά του Χίτλερ...». Μάλιστα, συνεχίζει, αναφέροντας ότι με νόμο «επετράπη η κατάσχεση της περιουσίας των πρωταιτίων ακόμα και με αποκλεισμό της κληρονομικής διαδοχής (σ.σ.: αυτό έλειπε...).

Αφού αναφέρει ότι πέρασε η διαχείριση των δικαιωμάτων στο κρατίδιο της Βαυαρίας για λογαριασμό όλης της Γερμανίας, άρα η αγωγή έχει και τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ πίσω, εξηγεί γιατί υποβλήθηκε αυτή η αγωγή:

«[...] Το βιβλίο ''ο Αγών μου'' δεν είναι απλώς ένα βιβλίο πολιτικής ιδεολογίας κάποιου συγγραφέα. Είναι η βίβλος της βαθύτατα ρατσιστικής και απάνθρωπης ιδεολογίας του Χίτλερ, η οποία οδήγησε αιτιωδώς μέσω πολλαπλών εγκλημάτων πολέμου (σ.σ.: αυτά που ξέχασαν να αναγνωρίσουν στην Ελλάδα;) και κατά της ανθρωπότητας στον βίαιο θάνατο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας και πάμπολλων Ελλήνων συμπολιτών μας (σ.σ.: πόσων; Καμιά τριανταριά, ας πούμε;), οι οποίοι δεν είχαν το προνόμιο να γεννηθούν ως μέλη ανώτερης αρείας φυλής (σ.σ.: όσοι δεν πέθαναν, π.χ. ο πατέρας Χριστοφοράκος, ο Τσολάκογλου κ.α., ήταν μέλη αυτής της φυλής;). Δεν τίθεται εδώ πρωτίστως ζήτημα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κάποιου βιβλίου, αλλά αντιστρόφως ζήτημα κανονιστικής προστασίας του παγκόσμιου αγοραστικού κοινού, ιδίως των νέων από μια καρκινική (σ.σ.: και εμείς πώς νομίζαμε ότι ήταν απλή γρίπη;) ιδεολογία-ιδεοληψία. Γι' αυτό ανατέθηκε στο κράτος της Βαυαρίας η διαχείριση αυτής της εξαιρετικά επικίνδυνης κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων επί του συγκεκριμένου έργου... Όχι για να εισπράξει τα όποια δικαιώματα (σ.σ.: Όσο υπάρχει Siemens τι ανάγκη έχει;), αλλά για να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΣ την πληρότητα της έκδοσης... και, φυσικά, ποιος εκδίδει το έργο και με ποιον σκοπό. Δυστυχώς, υπάρχουν πολίτες που γοητεύονται από τη ναζιστική ιδεολογία και επιθυμούν να προσηλυτίσουν και άλλους σε αυτήν».

Τι λέει η αγωγή; Ότι στόχος είναι να μην γίνει προσηλυτισμός. Όμως, στο βιβλίο του Χατζόπουλου γίνεται το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας απογυμνώνει τον ψυχασθενή και το μήνυμα είναι μακριά από Χίτλερ και νεοναζί. Ο Γερμανός υπουργός (σ.σ. προσοχή, όχι όλοι οι Γερμανοί...) ζητεί 681.000 ευρώ, γιατί τόσο υπολογίζει τις πωλήσεις του βιβλίου και άλλες 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη (σ.σ.: αυτό και αν είναι τρελό, να ζητεί το γερμανικό κράτος ηθική βλάβη για τον Χίτλερ από θύματά του...) που υπέστη από την άνευ αδείας κυκλοφορία του βιβλίου, γιατί –λέει– δόθηκε η εντύπωση ότι είχε άδεια.

Η τρέλα του εγχειρήματος φαίνεται από το γεγονός ότι χαρακτηρίζει πολύ γνωστό τον εκδοτικό οίκο και γράφουν στην αγωγή ότι δεν τους ζήτησε την άδεια. Η τρέλα είναι ότι, όπως μας είπε ο Οδυσσέας Χατζόπουλος, δεν του έκαναν ένα τηλεφώνημα, δεν έστειλαν μια επιστολή, αλλά κατευθείαν έκαναν αγωγή. Και ας ήξεραν, αφού τον αποκαλούν πολύ γνωστό, ότι κάθε άλλο παρά προσηλυτισμό έκανε με την έκδοση του βιβλίου. Η αγωγή θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Μάιο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη δική μας έρευνα, στη δίκη θα παρέμβουν όλοι οι εκπρόσωποι μαρτυρικών πόλεων και χωριών για τα αδικαίωτα ακόμα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών με το επιχείρημα «Έξεστιν ασχημονείν».

Σύμφωνα με το τελευταίο έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου του 2011, «η Ελλάδα ουδέποτε έχει παραιτηθεί των αξιώσεών της για τις γερμανικές επανορθώσεις». Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν ζήτησε καν, έστω και τυπικά ως χώρα, έναν διακανονισμό με τη Γερμανία για τις αποζημιώσεις. Όπως θα διαβάσετε στο σημερινό μας φύλλο, είναι τεράστιες και πηγάζουν από πολλές αιτίες... Αυτά βλέπουν οι Γερμανοί και ζητούν και τα ρέστα για τον Χίτλερ... Ευτυχώς όχι όλοι, και το διευκρινίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν σκέφτεται όπως ο συγκεκριμένος Βαυαρός...

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ



Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .