Image and video hosting by TinyPic

4/2/12

Χτυπήστε τους Γερμανούς εκεί που πονάνε. Μην αγοράζεται προϊόντα που προέρχονται από τους φασίστες....


Μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που υπάρχου αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, αλλά στη Γερμανία φαίνεται να την… λατρεύουν. Τα ποσοστά της Γερμανίδας καγκελάριου ανέβηκαν αρκετά και μάλιστα σημείωσαν και ρεκόρ. Τη εν λόγο δημοσκόπηση την έκανε το τηλεοπτικό γερμανικό δίκτυο ARD.

Συγκεκριμένα η Μέρκελ έχει την θετική προτίμηση του 64% των πολιτών των Γερμανών. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα νούμερα ήταν τα πιο υψηλά και από τότε που είχε επανεκλεγεί. Όμως δεν είναι αυτή που κατέχει την πρωτιά. Με 65% των θετικών προτιμήσεων είναι ο Υπουργός εξωτερικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Πεερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ του SPD, δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%.

Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ είναι μία «καλή καγκελάριος», το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται «ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα».

Εάν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία διεξάγονταν σήμερα, η Χριστιανοδημοκρατiκή Ενωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (άνοδος κατά μία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .