Image and video hosting by TinyPic

11/2/12

Κομισιόν : «Σκασίλα μας αν σας έκαψαν τα δάση σας οι Τούρκοι...». Αυτοί είναι οι δήθεν εταίροι μας....

Αρνητικά – και με αρκούντως κυνικό τρόπο - απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, Μαριλένας Κοππά και Νίκου Χουντή, σχετικά με τις καταγγελίες που είχε ρητώς διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, περί εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες τη δεκαετία του 1990.

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, με μια λιτή και σε αυστηρό ύφος απάντηση, υποστήριξε πως η Επιτροπή όχι μόνον δεν προτίθεται να διερευνήσει τα λεγόμενα Γιλμάζ, αλλά ούτε καν να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο επ’ αυτών.

«Αρμόδιες για τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας είναι οι τουρκικές αρχές. Από πλευράς της, η Επιτροπή δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές», αναφέρεται στην - τηλεγραφικού ύφους - απάντηση του κ. Φούλε.

Από την πλευρά του, ανταπαντώντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής, έκανε λόγο για «ανακοίνωση πρωτοφανούς κυνικότητας», ενδεικτική «του επιπέδου διεθνούς ανυποληψίας, στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Χουντής διεβίβασε την απάντηση του Επιτρόπου Φούλε στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δήμα, ζητώντας του να παρέμβει καταλλήλως, επιδιώκοντας σαφέστερες εξηγήσεις από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα.

Πηγή: elzoni.gr

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .