Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

Φυσικά και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Φυσικά και οι Έλληνες θα ψοφήσουν από την πείνα, άλλωστε αυτό θέλουν και το έδειξαν χθες με την απόλυτη απουσία τους από τις διαδηλώσεις....

«Ουδείς εξετάζει σήμερα σοβαρά μια εναλλακτική λύση στα κυβερνητικά μέτρα» που πρέπει να πάρει η Ελλάδα πριοκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η δημιουργία του ειδικού λογαριασμού για το ελληνικό χρέος είναι μια κίνηση αλληλεγγύης.

«Έχει σημασία η Ελλάδα να αποκτήσει έναν αποτελεσματικό δημόσιο, καθώς και έναν ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα» είπε ο κ. Κάμπετερ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Αν απασχολούνται άνθρωποι στο δημόσιο που κανονικά δεν θα έπρεπε να εργάζονται εκεί, τότε οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα για την αγορά εργασίας είναι επώδυνες, αλλά αναγκαίες έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αποδοτικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ουδείς εξετάζει σήμερα σοβαρά μια εναλλακτική λύση στα κυβερνητικά μέτρα. Από πολιτική και ανθρώπινη πλευρά κατανοώ βέβαια ότι υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, συζητήσεις και αντίσταση στην Ελλάδα. Δεν βλέπω όμως καμιά ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή για να δώσουν οι Έλληνες λύση σε λάθη που έγιναν στο παρελθόν».
Η εφημερίδα Mannheimer Morgen χαρακτήρισε ταπεινωτική για την Ελλάδα τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την μείωση της ελληνικού χρέους. Επισημαίνει μάλιστα ότι «από τη στιγμή που στην ευρωζώνη δεν επιτρέπεται η εκδίωξη ενός από τα μέλη της, γίνεται μόμπινγκ σε χώρες-μέλη που αντιμετωπίζουν κρίση, έτσι ώστε εκείνες με δική τους πια απόφαση να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ. Η γερμανική εφημερίδα κάνει μάλιστα λόγο για κρυφή ατζέντα του Βερολίνου.
«Θεωρώ την αξιολόγηση αυτή ανάρμοστη», τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών. «Οι ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν ένα μηχανισμό στήριξης ύψους 500 δισ. ευρώ, από τα οποία χρηματοδοτούνται μέτρα για τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη. Το ότι ως αντάλλαγμα οι χώρες αυτές ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις δεν αποτελεί προσπάθεια στέρησης δικαιωμάτων, αλλά μια συμφωνία και κίνηση αλληλεγγύης που βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να δυσφημίζεται κατά αυτό τον τρόπο η ευρωπαϊκή συνεργασία και αλληλεγγύη», κατέληξε ο Στέφεν Κάμπετερ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .