Image and video hosting by TinyPic

1/2/12

Νέα κτηνωδία κατά του ελληνικού λαού από το φασιστικό κράτος της Γερμανίας...

Την ώρα που τα μέτρα του ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια που εφαρμόζονται έχουν επίπτωση μόνο στον Έλληνα πολίτη, που πλέον στερείται τα βασικά, με απύθμενο θράσος και δίχως ίχνος σεβασμού στον ελληνικό λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες, ο Σόιμπλε διαρκώς εκβιάζει τη χώρα μας με πρόσφατο παράδειγμα τη σημερινή του δήλωση όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως αν δεν εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να πάρουμε το πακέτο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ξεκαθάρισαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι για το νέο πρόγραμμα στήριξης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η εκπλήρωση των υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά αναγνώρισε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω ο Γερμανός φορολογούμενος.

Την ίδια ώρα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το μέλος του δ.σ. της Bundesbank, Ρούντολφ Μπέμλερ, εκτιμά πως μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή αποχώρησή της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Προηγήθηκαν δηλώσεις του γ.γ. των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εθελοντικής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Ντόμπριντ αφού χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ωρολογιακή βόμβα», τονίζει πως «αν δεν μπορεί να βρει την απαραίτητη βούληση για τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά μια νέα αρχή εκτός της ζώνης του ευρώ».

Σε πλήρη αντιδιαστολή εξάλλου, με τη θέση του μέλους της Bundesbank, ο ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank Κλάους - Πέτερ Μίλερ, υποστήριξε πως δεν θεωρεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει "παγκόσμιο χάος" και ότι θα ωθήσει τους επενδυτές να απαλλαγούν από τα ομόλογα, άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας. «Δεν νομίζω ότι μετά από μία τέτοια απόφαση οι αγορές θα αντιδρούσαν αρνητικά έναντι των άλλων χωρών που θα παρέμεναν στην ευρωζώνη», ανέφερε σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .