Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε ρε αληταράδες; Αυτό είναι πλήρης υποταγή και εξαθλίωση του κοιμισμένου και υπόδουλου ραγιά...

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα αφού κανείς δεν βγαίνει από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πει τί μέλλει γενέσθαι με τα νεά μέτρα και όποια ενημέρωση υπάρχει είναι από τις πληροφορίες που έρχονται από την τρόικα, που φαίνεται πως έχει αναλάβει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Ενώ λοιπόν τα επιτελεία των κομμάτων μελετούν την πρόταση των 32 σελίδων που τους έστειλε η τρόικα, τα νέα μέτρα που επιβάλλονται είναι μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Συντάξεις- Επικουρικές συντάξεις:

• μεσοσταθμική μείωση 15% για επικουρικές πάνω από 150 ευρώ. Το σενάριο αυτό σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου καλύπτει το σύνολο σχεδόν του απαιτούμενου ποσού, αλλά απέχει από τις θέσεις της Ν.Δ.

• μείωση 10% στις επικουρικές και 5% στις κύριες πάνω από 1.000- 1.200 ευρώ

• μείωση 5% στις επικουρικές και 10% στις κύριες πάνω από 1.000- 1.200 ευρώ

• μείωση 15- 20% στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.000- 1.200 ευρώ

Οι διαπραγματεύσεις για τις επικουρικές ήταν ιδιαιτέρως επίπονες, καθώς η τρόικα επανέφερε την αρχική απαίτησή της για μειώσεις 35% και στην συνέχεια περιορίσθηκε στο 25%, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνουν εφάπαξ.

Στο αντίποδα οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς μιλούν για μειώσεις 20% αντί του «αρχικού μεσοσταθμικού 15%» και σε βάθος τριών ετών. Δηλαδή σταδιακά 8% το πρώτο έτος, και από 6% τα επόμενα δύο έτη.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ως όριο πάνω από το οποίο θα εφαρμοστούν οι μειώσεις την επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ, ενώ όπως είναι γνωστό η Νέα Δημοκρατία ζητάει οι μειώσεις να αφορούν συντάξεις, άνω των 300 ευρώ.

Αυτή την στιγμή το σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι μείωση 22% σε όλους τους μισθούς οριζόντια (ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση 4 συνολικά μισθών ανά έτος από τον οικογενειακό προϋπολογισμό), που φυσικά αφορά και τον 13ο-14ο και επηρεάζει το επίδομα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.

Έτσι, ο κατώτατος μισθός ενός άγαμου από 751 ευρώ που είναι σήμερα πάει στα 601 ευρώ μικτά!

Έγγαμος χωρίς παιδί από τα 826 ευρώ πάει στα 661!

Έγγαμος με ένα παιδί και 6 χρόνια προϋπηρεσίας από τα 963 ευρώ πάει στα 771!

Με την απόφαση αυτή επί της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό, τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.

Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Άρση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ

Αλλαγή της φορολογικής κλίμακας που τείνει να γίνει μηδενική, όπερ σημαίνει κατάργηση του αφορολογήτου.

Απολύσεις μέσα στο έτος 15.000 εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πολλαπλάσιες αποκρατικοποιήσεις οργανισμών με απόλυση προσωπικού

Από εκεί και πέρα είναι άγνωστο το περιεχόμενο των 32 σελίδων, ενώ γίνεται όλο και πιο γνωστό ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα για το 2012 αλλά θα ακολουθήσουν και νέα αρχές καλοκαιριού (το επιβεβαίωσε ο κ. Μπεγλίτης) που σύμφωνα με πληροφορίες θα στοχεύουν στην καταρφγηση13ου 14ου μισθού, στα ειδικά μισθολόγια, στο ξεπούλημα κάθε υγιούς δημόσιου οργανισμού κ.λ.π

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .