Image and video hosting by TinyPic

2/2/12

Σιγά μη δεν κάνουν οι απόπατοι του ΠΑΣΟΚ (Σαμαράς και Καρατζαφερης), αυτό που τους προστάζει ο αφέντης τους ο Γιώργος Παπανδρέου...

Μηνύματα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι τα μέτρα που ζητάει η τρόικα δεν θα περάσουν φτάνουν τόσο στις ηγεσίες των δυο κομμάτων, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, πρόκειται να στείλει το μήνυμα και κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, καθώς ακόμα και κορυφαίοι πρώην υπουργοί (Χάρης Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη και άλλοι) αναμένεται να διαμηνύσουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του 13ου και 14ου . Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή Πειραιά Δημήτρη Καρύδη στο Real.gr : «Καλύτερα να μου κοπούν τα χέρια, παρά να ψηφίσω τέτοια μέτρα».

Οι ηγεσίες των δυο κομμάτων προσανατολίζονται, μετά την εξάντληση των διαπραγματεύσεων, να θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας, καθώς βουλευτές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν αν βρεθούν άλλοι συνάδελφοί τους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα καταψηφίσουν.

Συζητείται μάλιστα όσοι καταψηφίσουν τα μέτρα - και εφόσον βεβαίως οι ηγεσίες συμφωνήσουν, υπό την απειλή της χρεοκοπίας - να μην είναι στις λίστες των κομμάτων στις επικείμενες εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν και όλοι κατανοούν ότι ειδικά για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπου οι δυο στους τρεις δεν θα επανεκλεγούν, οι απειλές των ηγεσιών για διαγραφή και αποκλεισμό από τις λίστες, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, ούτε αποτελεσματικότητα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .