Image and video hosting by TinyPic

12/2/12

Ο μεγάλος πατριώτης (της τσέπης του), μιλάει για πατριωτική πειθαρχεία. Ζούμε επί δύο χρόνια σε εικονική πραγματικότητα και ακόμα τον αφήνουμε να έχει λόγο...

Ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι η εθνική ευθύνη είναι πάνω από την κομματική πειθαρχία και κάλεσε όσους «έχουν συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν κι από βουλευτές»

Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου απ' όλους τους βουλευτές μετά από επίμονο αίτημα πολλών βουλευτών, στο τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Όταν τελείωσαν οι εισηγήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε ζητήσει με τη λήξη της ομιλίας του κ. Παπανδρέου να δώσει κατεύθυνση για την κρίσιμη αυριανή ψηφοφορία επανέφερε το αίτημά του.
Τον λόγο πήρε επί της διαδικασίας, μετά από μικροαντεγκλήσεις με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης ο οποίος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να παίζουμε. Παρακαλώ τον πρόεδρο να ξεκαθαρίσει το θέμα και να εισηγηθεί κομματική πειθαρχία».
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι «αύριο όλα τα βλέμματα των Ελλήνων, του κόσμου, της Ευρώπης θα είναι στραμμένο εδώ. Σε μας που κρατήσαμε τη χώρα όρθια δυο χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Για την Πατρίδα, το ΠΑΣΟΚ, για μας.
Ζητώ και περιμένω να ψηφιστεί απ όλους μας η σύμβαση. Είναι δύσκολη και επώδυνη γι όλους αλλά πρέπει να κρατηθούμε στα πόδια μας. Θα αρνηθούμε αύριο αυτή τη δυνατότητα; Αύριο λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Μίλησα για ψήφο εθνικής ευθύνης που είναι πάνω από κομματική πειθαρχία. Δεν δίστασα να αναλάβω την ευθύνη μου. Μίλησα για πατριωτική πειθαρχία. Αν κάποιοι έχουν συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν κι από βουλευτές», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .