Image and video hosting by TinyPic

11/2/12

Συλλήψεις υπόπτων...

Στη σύλληψη δύο εκ των δραστών της δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς τον Μάρτιο του 2003, προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία στην Ισπανία.

Ειδικότερα, η σύλληψη του Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς, πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια. Μαζί του συνελήφθη και ο Λούκα Μπόζοβιτς ο οποίος θεωρείται ένας από τους αρχηγούς της «Μαφίας του Ζέμουν», που οργάνωσε τη δολοφονία του Τζίντζιτς

«Και οι δύο είναι μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης "Οι τίγρεις του Αρκάν", που είναι γνωστή για τη βιαιότητά της στη διάρκεια των πολέμων στα Βαλκάνια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Βαλένθια έπειτα από έρευνα «περισσοτέρων από 20 μηνών στην Ισπανία».

Ο Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ μαζί με άλλους άνδρες, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ερήμην τους για τη δολοφονία του Τζίντζιτς το 2003. Συνολικά το 2007 καταδικάστηκαν 12 άνθρωποι σε ποινές έως και 40 χρόνια κάθειρξη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας απέρριψε τον Νοέμβριο του 2009 τις εφέσεις του Μίλοραντ «Λέγκια» Ούλεμεκ, εγκεφάλου της δολοφονίας του Τζίντζιτς, και του Ζβέζνταν Γιοβάνοβιτς, που είχαν καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη ο καθένας


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .