Image and video hosting by TinyPic

5/2/12

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις.

Το πρωί, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Πύργο, στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" στα Βαρβάσαινα, στο δρόμο για την Σαλμώνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στην περιοχή Λάνθη με τη βοήθεια ελικοπτέρων σούπερ πούμα, πυροσβεστών και αστυνομικών λόγω κατολισθήσεων από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τον νομό όλη την νύχτα.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το νοσοκομείο Πύργου καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πλημμύρισαν τα υπόγεια 1 και 2 με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες και να μην υπάρχει ηλεκτρισμός.

Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη του Πύργου και στα περίχωρα με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ.

Η άτυχη γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών που βρέθηκε πνιγμένη, εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά πάνω στο σύρμα της περίφραξης. Στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν σπάσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως.

Ακόμη, ένα μωρό κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .