Image and video hosting by TinyPic

8/2/12

Θυμηθείτε κάτι εκεί στην ΝΔ. Μπορεί ο ραγιάς, υπόδουλος Έλληνας, να κοιμάται ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα τον ξυπνήσει η πείνα και ο θάνατος των παιδιών του...

Περίεργα παιχνίδια μεταξύ Μαξίμου και Ζαλοκώστα βλέπουν στη ΝΔ πίσω από τις νέες απαιτήσεις σοκ της τρόικας για τις οποίες στη Λ. Συγγρού δηλώνουν άγνοια. «Όχι» Σαμαρά στο δεσμευτικό ταμείο Μέρκελ και Σαρκοζί.

Ένας νέος γύρος μπρα ντε φερ στο τρίγωνο Μαξίμου, Ζαλοκώστα και Λ. Συγγρού παίζεται από χθες το μεσημέρι όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα νέα σενάρια για τις απαιτήσεις της τρόικας σε ότι αφορά την περικοπή ακόμη και των κύριων συντάξεων σε περίπτωση που η Αθήνα επιμείνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί τη δραματική μείωση που ζητούν οι δανειστές στα επικουρικά βοηθήματα.

Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι οι όποιες επιπλέον απαιτήσεις ενδέχεται να εγείρονται από την πλευρά της τρόικας είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε όλα όσα είχε δεσμευτεί προς τους δανειστές κυρίως στο σκέλος της περικοπής των δαπανών και της συλλογής των εσόδων.

Η εικόνα αυτή δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη συνεννόηση που καλείται να κάνει ο Πρόεδρος της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό λόγω της σοβαρής καχυποψίας που υπάρχει πλέον στα επιτελικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ ουδείς από τη Λ. Συγγρού γνώριζε για τα νέα μέτρα φωτιά που βάζει στο τραπέζι η τρόικα.

Χωρίς κανείς να το λέει επίσημα, άπαντες στη ΝΔ κοιτούν προς την οδό Ζαλοκώστα και τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος συναντήθηκε χθες επί μακρόν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης.

Οι διαρροές για το «ποιος διαπραγματεύτηκε τι και πότε με την τρόικα» που έγιναν από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης αμέσως μετά την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είναι κατά τη ΝΔ ένα σαφές δείγμα ότι ο κ. Βενιζέλος κινείται ακόμη και την ύστατη ώρα με επικοινωνιακούς όρους κοιτώντας την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ έχοντας ως «παρακαταθήκη» τη διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς ειδικά τώρα που όλοι σχεδόν οι κορυφαίοι υπουργοί του κ. Παπανδρέου αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από το μνημόνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και χθες ο κ. Σαμαράς μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό αλλά η συζήτηση περιορίστηκε στο καθαρά τυπικό κομμάτι της διαβίβασης του τελικού κειμένου των 16 σελίδων που θα περιλαμβάνει τα συνοδευτικά μέτρα του PSI και όχι στο περιεχόμενό του και στα σενάρια που έφτασαν στα κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Κάπου εδώ ξεκινά το νέο θρίλερ για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά: Από τη στιγμή που η ΝΔ υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα μέτρα σοκ που περιλαμβάνουν ακόμη και απολύσεις εξπρές στις ΔΕΚΟ δεν έχουν μπει στο τραπέζι των συζητήσεων τότε η τελική στάση του κ. Σαμαρά κάθε άλλο παρά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πολλώ δε μάλλον όταν εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες έντονες διαφωνίες με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την τελική στάση των βουλευτών ανεξαρτήτως εάν τεθεί ή όχι θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ουδείς από το στρατόπεδο της ΝΔ θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά με κάποια διαρροή ή επίσημη τοποθέτηση για όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με τη θέση της τρόικας ότι απαιτεί εδώ και τώρα «γη και ύδωρ» για να προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αυτό όμως που θεωρείται βέβαιο, έπειτα και από τη χθεσινοβραδινή περίεργη δήλωση Καρατζαφέρη, είναι πως ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να μεταβεί στο Μαξίμου για τη συνάντηση πριν «ξεσκονίσει» το προμνημόνιο των 16 σελίδων πάνω στο οποίο θα γίνει η συζήτηση ανεξάρτητα από τα στενά χρονικά περιθώρια που έθεσαν για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα, Σαρκοζί και Μέρκελ τροφοδοτώντας έτσι το μπαράζ τελεσιγράφων προς την Αθήνα μέσω του ευρωπαϊκού τύπου για τον κίνδυνο της χρεοκοπίας στο παρά ένα της τελικής συμφωνίας.

Αργά το βράδυ, ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στο Dow Jones και εξέφρασε την αντίρρησή του με τα σχέδια Μέρκελ και Σαρκοζί για τη δημιουργία του δεσμευτικού λογαριασμού μέσα από τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση του νέου δανείου:

«Ο λογαριασμός μεσεγγύησης είναι μία έμμεση εποπτεία της Ελλάδας από τη Γερμανία, έχω πρόβλημα με αυτό» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη νέο εφεύρημα του Βερολίνου για τη δημιουργία ενός τραπεζικού λογαριασμού που όμως θα είναι δεσμευμένος προκειμένου να αποπληρώνονται από εκεί οι τόκοι του χρέους

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .