Image and video hosting by TinyPic

11/2/12

Τα κείμενα που υπογράφουν ούτε καν τα διαβάζουν, αφού έτσι κι αλλιώς είναι εκατοντάδες σελίδες, απλά τα υπογράφουν. Σκέτη προδοσία και ο εμείς είμαστε πολύ δηλοί για να τους σταματήσουμε...

Σε σοφούς μετατρέπονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές, που έχουν μερικές ώρες - λιγότερες από 48, για την ακρίβεια - για να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα ορίζει το νέο Μνημόνιο και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.

Δεκατρία έγγραφα εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους κατατέθηκαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο τα διάβασε, τα μελέτησε και τα ενέκρινε - προφανώς οι υπουργοί είναι ...σοφοί - μέσα σε περίπου πέντε ώρες συνεδρίασης το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για σχέδια νόμου, αιτιολογικές εκθέσεις, τροποποιούμενες διατάξεις και παραρτήματα, τα οποία θα ψηφιστούν από την ολομέλεια ως νομοσχέδιο με τρία άρθρα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα μέτρα, βεβαίως, όπως συνέβη και με το Μνημόνιο 1, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το «νομοσχέδιο» ακολουθεί τις διαδικασίες του «κατεπειγόντως», θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Σάββατο το απόγευμα από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει η διαδικασία στην Ολομέλεια ώστε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Το πακέτο που κατατέθηκε στην Βουλή περιλαμβάνει :

- 4 άρθρα που περιγράφουν την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων,

- 3 πολυσέλιδα παραρτήματα που περιλαμβάνουν δεκάδες δεσμεύσεις για μια σειρά θαμάτων όπως μειώσεις κατώτατων μισθών, συντάξεων, επιπλέον άνοιγμα επαγγελμάτων, διορισμό Γενικού Γραμματέα επι των εσόδων, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο αστυνομικών, δικαστών, καθηγητών κ.α. , μειώσεις σε προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και στρατό, αύξηση εργασιακής εφεδρείας, κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και στοιχείων, εξάλειψη φοροαπαλλαγών κ.α.

«Επιστολή Πρόθεσης» προς τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Ντράγκι η οποία περιγράφει τα έως τώρα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτά που προωθούνται και καταλήγει αναγράφοντας ΌΤΙ «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που καθορίζονται στο συνημμένο ΜΟΧΠ είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος. Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε διορθωτικές ενέργειες που τυχόν θα καταστούν κατάλληλες για το σκοπό αυτό καθώς οι περιστάσεις αλλάζουν. Θα έρθουμε σε διαβούλευση με το Ταμείο, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την υιοθέτηση οιωνδήποτε σχετικών ενεργειών και πριν από την αναθεώρηση των πολιτικών που περιέχονται σε αυτό το ΜΟΧΠ, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ταμείου για σχετικές διαβουλεύσεις». Η συγκεκριμένη επιστολή κατατίθεται στην Βουλή προκειμένου οι βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας να την υπογράψουν και να την αποστείλουν.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .