Image and video hosting by TinyPic

3/2/12

Έτοιμη να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας που διατηρεί ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας εμφανίζεται η Ρωσία...

Έτοιμη να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας που διατηρεί ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας εμφανίζεται η Ρωσία στην περίπτωση που τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων για τον περιορισμό της διάδοσης όπλων στην πολύπαθη ασιατική χώρα.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας, Vitaly Churkin, ξεκαθάρισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. πως «η Μόσχα δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας».

Νωρίτερα, είχε εκφραστεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως ένα νέο προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο θα κατέθετε σήμερα, Παρασκευή, προς ψήφιση το Μαρόκο, θα γεφύρωνε τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο στο σχέδιο λύσης του Αραβικού Συνδέσμου είναι η φράση “το Συμβούλιο παρέχει την πλήρη υποστήριξη στο αραβικό σχέδιο”, το οποίο καλεί τον πρόεδρο της Συρίας να παραιτηθεί από την εξουσία», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .