Image and video hosting by TinyPic

4/2/12

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης...

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην πόλη Χομς στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μέσα από συνοικίες της πόλης αναφέρει πως κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους κατά θέσεων μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού την ίδια στιγμή που τεθωρακισμένα οχήματα βομβάρδιζαν σπίτια στη συνοικία αλ Χαλίντια.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Al Jazeera, ο ακτιβιστής Hadi al-Abdallah ανέφερε πως αφορμή γι αυτή την «αληθινή σφαγή» αποτέλεσε η σύλληψη 19 μελών των δυνάμεων Ασφαλείας από ενόπλους νωρίτερα την Παρασκευή.

«Πρόκειται για αληθινή σφαγή. Δεχόμαστε επίθεση από παντού. Οι συνοικίες Μπαμπ Ταντμούρ, Μπαντ Ντρεΐμπ και Καρμ ελ-Σαμί έχουν πληγεί από όλμους ενώ οι μάχες στη συνοικία Αλ Χαλίντια εντείνονται», αναφέρει.

Ερασιτεχνικό video που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει μια πόλη γεμάτη κατεστραμμένα κτήρια και οχήματα την ίδια ώρα που ριπές αυτόματων όπλων ακούγονται συνεχώς με δυνατές εκρήξεις να σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε πως «όλμοι έπληξαν τη συνοικία αλ Χαλίντια», κάνοντας έκκληση παράλληλα στον Αραβικό Σύνδεσμο να επέμβει άμεσα.

Κι όλα αυτά ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. εντείνει τις προσπάθειες για υιοθέτηση ενός σχεδίου ψηφίσματος το οποίο θα δώσει μια οριστική λύση στο «λουτρό» αίματος που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch εκτιμά πώς ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους 7.000, με την επίσημη καταμέτρηση του Ο.Η.Ε. να έχει σταματήσει κοντά στους 5.500.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .