Image and video hosting by TinyPic

6/1/12

Να εγκαταλειφθεί το PSI...

Τα νερά ταράζει με συνέντευξη του στους F.T ο Αθανάσιος Ορφανίδης μέλος της ΕΚΤ, λέγοντας ότι η μη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μειώσει το κόστος δανεισμού για τα υπόλοιπα κράτη μέλη, τονίζοντας ότι η Ε.Ε πρέπει να εγκαταλείψει το PSI.

Ειδικότερα, ο κ. Ορφανίδης γράφει ότι η απόσυρση του σχεδίου του PSI θα μειώσει το κόστος δανεισμού για τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες και αποτελεί τον μόνο τρόπο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

"Το ελληνικό PSI έχει ενισχύσει την αντίληψη ότι οι κάτοχοι ομολόγων κρατών της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν απώλειες ακόμα και υπό συνθήκες που εκτός ευρωζώνης δεν θα πυροδοτούσαν απώλειες" υπογραμμίζει ο κ. Ορφανίδης.

Αναφέρει μάλιστα ότι παρά τις επισημάνσεις των Ευρωπαίων στο Deauville της Γαλλίας πως το PSI αποτελεί ειδική λύση για την Ελλάδα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν έχει ανακτηθεί.

Η μόνη λύση τονίζει ο κ. Ορφανίδης είναι να πραγματοποιηθεί μια αλλαγή πορείας στο ελληνικό PSI και προτείνει αντί για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα να δοθούν στην Ελλάδα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη χαμηλότοκα τριανταετή δάνεια.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .