Image and video hosting by TinyPic

19/1/12

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch έχει θέσει το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο υπό επαναξιολόγηση...

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch έχει θέσει το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο υπό επαναξιολόγηση με αρνητική προοπτική.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους του οίκου, που έγιναν σήμερα στη Μαδρίτη και οι έξι χώρες αναμένεται να υποβαθμιστούν κατά μία ή δύο βαθμίδες.

Ο Εντ Πάρκερ είπε ότι η επανεξέταση θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο Fitch είχε σημειώσει τότε ότι θεωρούσε ότι απομακρύνεται η επίτευξη μιας συνεκτικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο εννιά χωρών της ευρωζώνης.

Ο Πάρκερ, αναφερόμενος στην Ισπανία, είπε ότι η επανεξέταση θα λάβει υπόψη τις προσπάθειες της νέας συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι να μειώσει τις δαπάνες και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά πρόσθεσε πως «υπάρχουν συνεχιζόμενα προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά και τους πόρους των τραπεζών και η αγορά εργασίας είναι δυσλειτουργική».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .