Image and video hosting by TinyPic

11/1/12

Μη δίνετε ούτε ένα Euro. Οι δανειστές έπαιξαν και έχασαν, γιατί πρέπει να πάρουν πίσω τα λεφτά τους; Λαχείο είναι κι αυτό...

Ποινικές διώξεις θα ασκούνται και σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν καταβάλλουν εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ακόμα, προβλέπεται νέα ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, διαδικασίες εξπρές στην αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και πλήρη απελευθέρωση φορτηγών και βυτιοφόρων

Σωρεία ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής περιέχει το πολυνοσχέδιου του υπουργείου Οικονομικών. Στη φωτό, ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος
Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 150.000 ευρώ.
Πλέον εκτός των φοροφυγάδων θα ασκούνται ποινικές διώξεις και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι δεν καταβάλλουν εισφορές στα Ταμεία.
Αυτό προβλέπεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες στη Βουλή και περιέχει σωρεία ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Μεταξύ άλλων στο πολυνομοσχέδιο περιέχονται οι ακόλουθες διατάξεις:
Νέα ρύθμιση για χρέη προς το Δημόσιο σε 60 δόσεις, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να ορίζεται στα 100 ευρώ.
Εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το ύψος των καταθέσεών τους και οι δαπάνες τους σε μετρητά.
Διαδικασίες-εξπρές για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου με μοντέλο αυτό που χρησιμοποιήθηκε στα Ολυμπιακά έργα, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε χρηματιστηριακές εταιρείες να πωλούν για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας μετοχές εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑ.
Υψηλά πρόστιμα από 10.000 έως και 100.000 ευρώ για ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ οι οποίες δεν διαθέτουν φορολογικό πιστοποιητικό. Επίσης οι συγκεκριμένες εταιρείες θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα.
Πλήρης απελευθέρωση των φορτηγών και βυτιοφόρων από τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Δημιουργία δικηγορικών εταιρειών, οι οποίες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα διαφήμισης αυτών των εταιρειών.
Διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των χρεών των ΟΤΑ.
Εξάλλου ρυθμίζονται έως 9 δόσεις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και για χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011. Ειδικότερα η αποπληρωμή μπορεί να γίνει:
Εφάπαξ ή έως 3 δόσεις με έκπτωση προσαυξήσεων 100%
Από 4 έως 6 δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75%
Από 7 έως 9 δόσεις με έκπτωση ποσοστού 50%.
Στις περιπτώσεις που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε ρύθμιση και χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ κινείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Ειδικότερα με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου θεσπίζεται «ως διαρκές και επομένως ως αυτόφωρο το αδίκημα της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον αυτές ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ».
Η ποινική δίωξη ασκείται ύστερα από αίτηση του προϊσταμένου του ΙΚΑ προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, που συνοδεύεται υποχρεωτικά από πίνακα των ασφαλιστικών εισφορών, συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.
«Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης» προστίθεται στο σχετικό άρθρο.
Σημειώνεται ότι τα συσσωρευμένα χρέη προς τα Ταμεία υπολογίζονται γύρω στα 11 δισ. ευρώ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .