Image and video hosting by TinyPic

17/1/12

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η τραγωδία με το ναυάγιο του «Costa Concordia»...

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η τραγωδία με το ναυάγιο του «Costa Concordia», καθώς οι έρευνες των σωστικών συνεργείων οδήγησαν στον εντοπισμό άλλων πέντε πτωμάτων μόνο την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πλέον 24.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί, τουλάχιστον άμεσα, εάν οι σοροί των άτυχων ναυαγών ανήκουν σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ή σε επιβάτες. Πρόκειται πάντως για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες, τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποίησαν εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησαν στο κουφάρι του πλοίου, προκειμένου να ανοίξουν μικρές τρύπες στο εσωτερικό του και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα σημεία, αναζητώντας τυχόν σημεία ζωής.

Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος Francesco Schettino, ο οποίος συγκεντρώνει τα «πυρά» της κοινής γνώμης για όσα έκανε -ή, μάλλον, δεν έκανε- για να αποτρέψει τη μοιραία κατάληξη, οδηγείται σε δικαστήριο της Τοσκάνης, το οποίο και καλείται να αποφανθεί αν θα παραταθεί η κράτησή του ή όχι.

Νωρίτερα την Τρίτη, ηχογραφημένο υλικό, που προέκυψε από την ανεύρεση των «μαύρων κουτιών» του πλοίου, αποκαλύπτει δραματική συνομιλία του καπετάνιου με αξιωματικό του Λιμενικού, ο οποίος τον καλεί να επιστρέψει στο βυθιζόμενο πλοίο, το οποίο ο Schettino έχει ήδη φροντίσει να εγκαταλείψει

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .