Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Η μόνη λύση κόπανε, είναι η διάλυση της συμμορίας των τοκογλύφων της φασιστικής Ευρώπης που γυρνά τους λαούς στον σκοτεινό μεσαίωνα...

«H ευρωζώνη απέχει ακόμα από το να βρει λύση στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει και χρειάζεται πιο βαθιά αναδιάρθρωση, ενώ το να τυπώσει κανείς χρήμα δεν λύνει τα προβλήματα», δήλωσε ο καθηγητής του Harvard Κenneth Rogoff, στο CNBC.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι αναμένει αργή και επισφαλή οικονομική ανάκαμψη, με την Ευρώπη –το σημείο μηδέν- να αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Τυπώνουν χρήμα, αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Rogoff. «Νομίζω ότι, με το να τυπώνουν χρήμα, αγοράζουν χρόνο για λίγο όμως», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΚΤ έχει δεχτεί πιέσεις να τυπώσει χρήματα, καθώς Fed και BoE το έχουν ήδη κάνει, για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αν και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη απαγορεύει στην ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα, αγοράζοντας κυβερνητικό χρέος, εντούτοις αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η πρόσφατη μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση των τραπεζών, ήταν ένας έμμεσος τρόπος να το πράξει.

Σύμφωνα με τον Rogoff, η λύση αυτή δεν είναι βιώσιμη και συμπληρώνει ότι «απέχουν πολύ από το να βρουν μια λύση στην Ευρώπη. Χρειάζονται βαθιά αναδιάρθρωση. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο».

Αναφορικά με τις προοπτικές στον υπόλοιπο κόσμο, ο καθηγητής εκτίμησε ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο ήταν το καλοκαίρι».Τέλος, προέβλεψε ότι και η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον.

Πηγή:www.capital

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .