Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Η αντιπολίτευση καλεί σε αντίσταση...

Η αντιπολίτευση της Σενεγάλης ζήτησε "αντίσταση" κατά του προέδρου Αμπντουλαγιέ Ουαντέ, 85 ετών, παρά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου από το Συνταγματικό Συμβούλιο, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Οι υποστηρικτές της "αντίστασης" καταγγέλλουν το κύμα συλλήψεων στελεχών του αντιπολιτευόμενου Κινήματος της 23ης Ιουνίου (Μ23) που συσπειρώνει κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, και ζητούν να ακυρωθεί η υποψηφιότητα Ουαντέ και να αποκατασταθεί το δίκαιο.

"Οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε με αντίσταση την καταπίεση, και καλούμε όλους τους Σενεγαλέζους να είναι έτοιμοι αντισταθούν", δήλωσε στον Τύπο ο Μακί Σαλ, ηγετικό στέλεχος του κινήματος και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο Ουαντέ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, γιατί δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου", τόνισε.

"Πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες αντίσταση, όλα μαζί, ταυτόχρονα, αλλά όχι βία".

Σύμφωνα με το Μ23, "δεκάδες υποστηρικτές του και στελέχη του συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων ο συντονιστής τους, ο Αλιούν Τιν, γνωστός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρική, ο οποίος βρισκόταν μέχρι αργά χθες στην αστυνομική διεύθυνση στο Ντακάρ.

Συνελήφθη χωρίς ένταλμα και ανακρίθηκε, αναφέρει η Αφρικανική Συνάντηση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (RADDHO), η μη κυβερνητική οργάνωση της οποίας ο Τιν είναι επικεφαλής, σε ανακοίνωσή της.

Ο τραγουδιστής Γιουσού Ν΄Ντουρ, του οποίου η υποψηφιότητα απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο, "κακοποιήθηκε" από αστυνομικούς ενώ είχε μεταβεί στην αστυνομική διεύθυνση για να στηρίξει τον Αλιούν Τιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντούντου Σαρ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .