Image and video hosting by TinyPic

13/1/12

Απειλεί με υποβάθμιση ακόμα και εντός της ημέρας...

Η Standard & Poor΄s θα ανακοινώσει, πιθανότατα μέσα στην ημέρα, την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης «ενός αριθμού ευρωπαϊκών χωρών».

Την είδηση μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Dow Jones Newswires και Reuters, επικαλούμενοι ως πηγές Ευρωπαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης κυκλοφορεί ήδη σημείωμα της S&P και η ανακοίνωση «θα μπορούσε να ακολουθήσει άμεσα».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ελάχιστες ώρες μετά τη φημολογία που κυκλοφόρησε το βράδυ της Πέμπτης πως επίκειται υποβάθμιση δεκάδων ευρωπαϊκών χωρών και τουλάχιστον 60 τραπεζών, ενώ η ίδια η S&P έχει θέσει, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου, σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης, με αρνητικό outlook, 15 χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ευρωπαίους αξιωματούχους, από τις υποβαθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η S&P, θα «εξαιρεθούν» Γερμανία και Ολλανδία. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να... γλιτώνει η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ δεν αποκλείεται να υποβαθμιστεί και το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Αυστρία.

Την ίδια στιγμή, και ο οίκος Fitch ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση έξι χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε αρνητική παρακολούθηση έως τα τέλη του Ιανουαρίου.

Από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση για τις προθέσεις της S&P, οι ευρωπαϊκές αγορές αύξησαν τις απώλειές τους, με τους βασικούς δείκτες σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο να υποχωρούν κατά 0,7%, το Παρίσι να πιέζεται κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες ξεπέρασαν ενδοσυνεδριακά και το 1,4%.

Με απώλειες άνοιξε και η αμερικανική αγορά, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να υποχωρούν κατά σχεδόν μία μονάδα, ενώ και το ευρώ πιέζεται στα 1,2694 δολάρια, με πτώση 0,94%, έχοντας φτάσει και στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1,2685 δολαρίων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .