Image and video hosting by TinyPic

21/1/12

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται...

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο και ανέμους 8 -9 μποφόρ στα πελάγη. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να σημειωθεί μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, χιόνια στα ορεινά και παροδικά σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά αλλά από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το μεσημέρι στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .