Image and video hosting by TinyPic

27/1/12

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας μπαίνει από σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των ταξί...

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας μπαίνει από σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των ταξί στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ του κ. Μάκη Βορίδη και των δανειστών μας.

Η Τρόικα έχει ενημερωθεί για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο από το προσχέδιο του νόμου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο, είναι φανερό όμως ότι στη σημερινή συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος το άνοιγμα του επαγγέλματος που έχει περάσει κυριολεκτικά από σαράντα κύματα τους τελευταίους μήνες.

Μολονότι η Τρόικα εμφανίζεται να μην επιθυμεί την αναρχία στην απελευθέρωση της αγοράς, ωστόσο στο υπουργείο Υποδομών υπάρχει πάντα η ανησυχία αν θα περάσει το σχέδιο ως έχει.

Ο υπουργός Υποδομών εξακολουθεί πάντως να κρατά κλειστά τα χαρτιά του στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου όπως είναι τα κριτήρια για την χορήγηση νέων αδειών και το κόστος εισόδου στην αγορά των νέων οδηγών. Χθες ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τα κόμματα είχε συνάντηση με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, υπεύθυνο του τομέα μεταφορών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στο ενδεχόμενο η Τρόικα να προβάλλει εμπόδια ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «σε ένα διάλογο, μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις». Εκτίμησε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση αρχές Φεβρουαρίου, εφόσον όμως ολοκληρωθεί ο διάλογος με την Τρόικα, τα κόμματα και το συνδικάτο.

Υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος αλλά με σαφές πλαίσιο και μηχανισμό ελέγχου τάσσεται ο κ. Αυγενάκης.

Οπως αναφέρει η προσπάθεια του υπουργείου να κινούνται τα ταξί στα όρια του Καλλικρατικού δήμου είναι προς την σωστή κατεύθυνση αρκεί να τηρείται ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε να μεταφερθούν αρμοδιότητες για τα ταξί στην περιφέρεια όπως έγκριση αδειών, μεταφορά έδρας κ.α με την επιφύλαξη όμως αν θα γίνει δεκτό το μέτρο από την Τρόικα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .