Image and video hosting by TinyPic

26/1/12

Ξέρετε που θα πάνε όλα αυτά τα αποτυχημένα του ΠΑΣΟΚ, όταν επιτέλους διαλυθεί το απόκομμα; Φυσικά στον Κουβέλη που είναι ο απόπατος τους...

Σκηνικό διάλυσης επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, 48 ώρες μετά την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών από δεκάδες βουλευτές του. Η «ολική κρίση» αποτυπώθηκε χθες σε σειρά παρεμβάσεων κορυφαίων στελεχών, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να παρατηρεί «κενό ηγεσίας» και να ζητά τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει νέο πρόεδρό της, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει πως «μένει για να αλλάξει το σύστημα» και τον Γιάννη Ραγκούση να επιτίθεται συλλήβδην στους βουλευτές που καταψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας τους για επιρροή από συντεχνίες.

Η πρόταση Σκανδαλίδη δεν αποκλείεται να φέρει πιο κοντά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη που φέρονται να επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας εδώ και τώρα. Ήδη χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για την άμεση σύγκληση της ΚΟ με σκοπό την εκλογή προέδρου της, διαδικασία που σταμάτησε λίγο αργότερα, μετά από «παρέμβαση» της Ιπποκράτους.

Εν τω μεταξύ, είχε ανακοινωθεί η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αλλά με θέματα την «ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και το PSI» και την «στήριξη του έργου της κυβέρνησης». Η συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει «εκτονωτικά», αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι βουλευτές να εκμεταλλευτούν το μεσοδιάστημα για να επαναφέρουν το αίτημα εκλογής νέου προέδρου της ΚΟ. Ενδεικτικό είναι πως ήδη, από χθες, ο Δημήτρης Λιντζέρης ζητούσε εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ...χθες, ενώ η ιδέα Σκανδαλίδη έβρισκε σύμφωνους πολλούς βουλευτές.

Η απάντηση από την Ιπποκράτους, ήρθε αργά το απόγευμα, μετά από σειρά συσκέψεων, με τον Μιχάλη Καρχιμάκη να μιλά για «προσδιορισμένες διαδικασίες» από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας στις προσφάτως ειλημμένες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που δεν μπορούν να αλλάξουν, όπως εξηγούσαν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, αντικρούοντας ως επικίνδυνες «πραξικοπηματικές τακτικές ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου» και μάλιστα λίγο πριν από την ολοκλήρωση μίας κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την χώρα.

Την ανάγκη στήριξης του έργου της κυβέρνησης επικαλέστηκε άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, που έσπευσε να στείλει τη σχετική με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου εγκύκλιο στις οργανώσεις του κόμματος. Νωρίτερα, στην πρόταση Σκανδαλίδη είχαν αντιδράσει τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λούκα Κατσέλη, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος που πάντως είχε ταχθεί υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ, για να πουν όμως τις απόψεις τους οι βουλευτές. Για αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Εθνικό Συμβούλιο και στις οποίες προχωρά συντεταγμένα το κόμμα είχε μιλήσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πάνος Μπεγλίτης, για τον οποίο ωστόσο εκφράστηκε επίσης δυσφορία από την Ιπποκράτους, καθώς καταψήφισε συγκεκριμένα άρθρα, παρά τη «θεσμική» του θέση στο κόμμα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .