Image and video hosting by TinyPic

5/1/12

Τα ψέματα τελείωσαν. Ελάτε να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Πρέπει να κρεμάσουμε τους εγκληματίες...

Πιέζουν για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα οι εργοδοτικές οργανώσεις, με τη ΓΣΕΕ να διαμηνύει πως δε διαπραγματεύεται την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον 13ο και 14ο μισθό.

"Αυτό το οχυρό δε θα πέσει. Αυτοί μπορούν να μας ζητήσουν και την ψυχή μας, θα τη δώσουμε;" είπε στο "Ράδιο 9" ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.
Στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του μέσου κόστους εργασίας εστίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας πως ο Σύνδεσμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός. Ζητεί συναντήσεις από τη Δευτέρα με τα συνδικάτα.
Πάγωμα μισθών έως και το 2014 και μείωση κατά 10% του μη μισθολογικού κόστους προτείνει η Συνομοσπονδία Εμπορίου. Εισηγείται επίσης, την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στο βασικό μισθό και για την αποφυγή σημαντικών απωλειών στα Ταμεία, τη θέσπιση "ασφαλιστικού τέλους" 0,1% επί του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων, που θα υπολογίζεται ως δαπάνη της επιχείρησης.
"Ο κατώτατος μισθός δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα και πρέπει να διαφυλαχτεί για να μην κατρακυλήσουμε άτσαλα και άναρχα", είπε στο "Ράδιο 9" ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .