Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Εξώδικο προς τη ΔΕΗ...

Εξώδικο προς τη ΔΕΗ, με το οποίο απαιτεί να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος στους κατοίκους που δεν αποπλήρωσαν το τέλος ακινήτων, πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος της Πρέβεζας, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έχει ήδη ετοιμάσει τα εξώδικο στο οποίο αναφέρονται όλα τα ονόματα, περίπου 200 άτομα, όσων δεν έχουν πληρώσει το περιβόητο χαράτσι και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας έτσι την εναντίωση τους στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η..

«Αποφασίζουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δεν συμφωνεί» τονίζεται στο ψήφισμα.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει κάθε μορφή διαμαρτυρίας και να στηρίξει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, κοινοποιώντας το ψήφισμα στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στη διοίκηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το Κ.Ε.Π. του δήμου συγκέντρωσε περίπου 200 αιτήματα πολιτών (τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 350 συνδέσεις).

Στους φακέλους συμπεριλαμβάνονται όλα τα παραστατικά τα οποία αποδεικνύουν την καταβολή όλων των ποσών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, πλην του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Το εξώδικο αποστέλλεται με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία αναφέρεται ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης ως αντίποινο για την μη καταβολή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό Δίκαιο

Το εν λόγω εξώδικο αναφέρει ακόμα και την έντονη αμφισβήτηση της συνταγματικότητας τόσο της επιβολής του τέλους όσο και της διαδικασίας είσπραξής του και υποβολής κυρώσεων σε βάρος όσο δεν το καταβάλλουν.

Τέλος επισημαίνει πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι διατεθειμένο να στηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο οποιονδήποτε πολίτη του υποστεί τέτοια διακοπή ηλεκτροδότησης, όπως η καταβολή αποζημίωσης για κάθε ζημιά που θα υποστεί καθώς και τη χρηματική ικανοποίησης της ηθικής του βλάβης και της απόδοσης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Να τονίσουμε ότι όλοι οι δημότες Πρέβεζας κατάφεραν να οργανώσουν μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες ενάντια στην πληρωμή του έκτακτου τέλους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .