Image and video hosting by TinyPic

14/1/12

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και Αλβανών διαδηλωτών...

Συμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ της σερβικής αστυνομίας και Αλβανών υποστηρικτών του κινήματος «αυτοδιάθεση», οι οποίοι απέκλεισαν τη διάβαση «Μέρνταρε» στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου - Σερβίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων που βρίσκονται στην περιοχή, στον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων συμμετέχουν 2000 - 3000 πολίτες του Κοσόβου. Οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν την είσοδο στο Κόσοβο φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη Σερβία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, αποτρέποντας στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το μεθοριακό σταθμό. Πριν από λίγο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει επίθεση με πέτρες από ομάδα διαδηλωτών. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ενώ τραυματίες υπάρχουν και στις γραμμές των διαδηλωτών.

Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι να αποτραπούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας.

Το κίνημα «αυτοδιάθεση», που εκπροσωπείται στη βουλή, επιδιώκει τη διακοπή των σχέσεων με τη Σερβία μέχρι να αναγνωρίσει το Βελιγράδι την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Τάσσεται επίσης κατά της παρουσίας ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσοβ, ζητώντας παράλληλα να επιβληθεί με τη βία η κυριαρχία της Πρίστινας στο βόρειο Κόσοβο όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .