Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Αντίθετη με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν εμφανίζεται η Βρετανία...

Αντίθετη με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν εμφανίζεται η Βρετανία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Επικαλούμενο την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague, στο Κοινοβούλιο αναφέρει πως στόχος του Λονδίνου παραμένει η εύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις στρατιωτικές προεκτάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλε τη Δευτέρα εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, το οποίο θα ισχύσει για τα νέα συμβόλαια του Ιουλίου. Παράλληλα, ενίσχυσε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν. Η απόφασή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης η οποία απείλησε εκ νέου για αποκλεισμό των Στενών του Χορμούζ στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

«Υπογραμμίζω ότι δεν καλούμε σε στρατιωτική δράση. Δεν την συστήνουμε. Είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεών μας να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, αλλά δεν απευθύνουμε έκκληση γι αυτό», εξήγησε.

Να σημειωθεί πως η Βρετανία έστειλε την περασμένη εβδομάδα ένα πολεμικό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή των Στενών του Χορμούζ προκειμένου να ενταχθεί στη συνοδεία ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

«Έχουμε απευθύνει με επιτυχία έκκληση για αποτελεσματικές κυρώσεις. Προχωρούμε σε αυτές τις κινήσεις επειδή δε θέλουμε να δούμε μια στρατιωτική σύγκρουση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «κάθε προσπάθεια του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ θα είναι παράνομη και καταδικασμένη σε αποτυχία».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .