Image and video hosting by TinyPic

27/1/12

Προβλήματα αναμένεται να ανακύψουν από τη γενική απεργία των συνδικάτων στο Βέλγιο...

Προβλήματα αναμένεται να ανακύψουν από τη γενική απεργία των συνδικάτων στο Βέλγιο, την ημέρα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν σταματήσει, περιλαμβανομένων αυτών των αμαξοστοιχιών Thalys και Eurostar, οδοφράγματα έχουν στηθεί στις εισόδους μεγάλων πόλεων και βιομηχανικών ζωνών, τα πολυκαταστήματα είναι κλειστά και τα νοσοκομεία λειτουργούν με βάρδιες επιφυλακής: η απεργία έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης συνασπισμού του σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος προβλέπει να εξοικονομηθούν κατά το 2012 πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι ουσιώδους σημασίας για να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισής μας», τόνισε χθες Πέμπτη ο Έλιο Ντι Ρούπο απευθυνόμενος στους βουλευτές.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί μια κάποια ανησυχία σε ορισμένους πολίτες, όμως η κυβέρνηση καταλαβαίνει επίσης αυτούς που υφίστανται την αναστάτωση από την απεργία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τους δεξιούς και αριστερούς συμμάχους της κυβέρνησής του καθώς και την κοινή γνώμη η οποία είναι διχασμένη όσον αφορά τη σκοπιμότητα της απεργίας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .